Délifrance morgen weer open na brand bij buren

SLIEDRECHT – Restaurant Délifrance aan de Brouwerstraat gaat zaterdag 12 maart 2016 weer open. De zaak ging vrijdag 4 maart 2016 dicht na een brand bij de buren, Haco Wonen & Slapen. Het restaurant zegt lichte rookschade te hebben opgelopen. 

Volgens een medewerkster van Délifrance viel de schade in het restaurant mee. (Foto Sliedrecht24)

De horecazaak zegt het zekere voor het onzekere te hebben genomen en heeft een bedrijf ingehuurd om alles – naar eigen zeggen – grondig te laten reinigen. Het personeel hielp mee de zaak op orde te krijgen.

Herstellen
Ook andere winkels op dit deel van de woonboulevard, die direct of indirect getroffen zijn door de brand, zijn druk bezig de schade te herstellen. De bedrijven zijn gevestigd pal langs de afslag A15 bij Sliedrecht-West. 

Veel verloren
Wim Gort, eigenaar van Gort Modern Wonen, vindt het jammer dat hij zijn zaak nog dicht moet houden. “Als ondernemer wil je door, maar er zijn nog onderzoeken bezig in het pand en er worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd, waardoor we helaas nog niet open kunnen”, aldus Wim Gort. De eigenaar zag zijn voorraad door rook- en waterschade verloren gaan. Gort: “Niet alle spullen waren aangetast, maar we willen onze klanten de hoogste kwaliteit bieden en laten daarom nieuwe artikelen leveren voor mensen, die bij ons een bestelling hebben gedaan. In de winkel kunnen bezoekers straks weer de nieuwste collectie vinden bij ons”. Gort Modern Wonen houdt klanten via een mailing op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het bedrijf laat mensen onder andere weten dat ze er alles aan doen, om hun klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. De woonzaak is momenteel per telefoon en e-mail te bereiken.

Gesloten
Wat de schade is bij Haco Wonen & Slapen, is niet bekend. De Sliedrechtste vestiging van dit bedrijf laat op hun website onder meer weten dat de zaak de komende periode nog dicht blijft en dat ze ook per telefoon niet te bereiken zijn. Een e-mail sturen aan het bedrijf via het contactformulier kan wel. Het is niet duidelijk wanneer de woonzaak weer open gaat. 

In afwachting
Woonwarenhuis Kwantum is nog dicht. “We zijn nog in afwachting van de resultaten van het onderzoek naar de technische staat van het pand. Wanneer dit is afgerond, kunnen we pas gaan plannen richting een nieuwe opening. Tot die tijd heten we onze klanten welkom op onze vestiging in Dordrecht, Gorinchem, Barendrecht of natuurlijk online op Kwantum.nl”, aldus Jeroen de Punder, manager marketing van Homefashion Group, waartoe Kwantum behoort. Aan de woonzaak Jysk is per e-mail een reactie gevraagd. Dit was telefonisch niet mogelijk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld