Definitief ontwerp herinrichting Kerkbuurt-Oost in december verwacht

SLIEDRECHT – Begin december 2021 verwacht de gemeente Sliedrecht het definitieve ontwerp klaar te hebben rond de herinrichting Kerkbuurt-Oost. De start van de werkzaamheden voor de aanleg van een eenrichtingsstraat voor autoverkeer staan gepland medio februari 2022. Ondertussen liggen er opnieuw bezwaren van bewoners en ondernemers. 

Er liggen ondertussen verschillende bezwaren tegen het plan van bewoners en winkeliers bij de gemeente. Tijdens een informatiebijeenkomst bleek dat er geen draagvlak is bij hen voor het plan, dat zo’n € 200.000,– gaat kosten. (3D-impressie gemeente Sliedrecht)

“De Kerkbuurt is het centrale winkelhart van Sliedrecht. Daarom heeft de gemeenteraad in april 2019 het Toekomstperspectief Kerkbuurt vastgesteld. Dit plan gaat uit van een kernwinkelgebied voor winkels en horeca en daaromheen aanloopstraten. De pleinen op de Kerkbuurt zijn inmiddels aangepakt”, schrijft de gemeente.

Reageren
De gemeente heeft van het deel Kerkbuurt tussen de Waterkeringsweg en de PC Hooftlaan (Kerkbuurt-Oost) een voorlopig ontwerp gemaakt. Reageren op de ontwerpen kan tot vrijdag 29 oktober 2021 via [email protected] Ook kunnen belangstellenden via dit e-mailadres vragen stellen.

3 gedachten over “Definitief ontwerp herinrichting Kerkbuurt-Oost in december verwacht”

 1. Koos den Dunnen, je heb volledig gelijk.
  Ze duwen alles er gewoon door.
  Er wordt niet met burgers gepraat.
  Ik vind het jammer hoe het gaat.

 2. Dit soort plaatjes maken van elk slecht idee iets moois. Een fietser, 1 auto, geen kinderen in grote getalen, geen ouderen, geen winkelpubliek, prachtige tegeltjes….het is duidelijk, de raad gaat niet om. Die gaan hun zin doordrijven op vreemde gronden.

  Het gaat blijkbaar net als bij de borstonderzoek uitstel wat ik zojuist las. Geen brief want CU staatssecretaris, afgewezen voor baan (PRO, alweer, achteraf terecht lijkt mij wegens gebrekkige oordeelsvorming), totale draai van PvdA op laatste moment (inmiddels gewoonte).

  Deze keer zal het zijn dat iemand van PRO om moest rijden en een stukje moest lopen (oef), en de PvdA kan de draai niet vinden of zo?

  Weer een stuk meer afstand van politiek….je doet maar.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld