Deelnemers beleven zonnige Cabriotocht door deel van Nederland

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Gepoetst en glimmend. En de één nog mooier, dan de andere. Een tiental deelnemers aan de Cabriotocht verzamelde zich even na negen uur zaterdag 27 mei 2023 op de parkeerplaats bij restaurant Heeren van Slydregt om daarvandaan – na een kop koffie of thee én ontvangst van de route – in wat tussenpozen een uur later te vertrekken. 

Even na 10.00 uur vertrokken de deelnemers met hun auto voor de Cabriotocht. Alle routes stonden voor de deelnemers op papier, maar natuurlijk was een navigatiesysteem als backup best handig. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De deelnemers kwamen aan in bijvoorbeeld (van de kleinste tot de duurste) een Fiat 500 Abarth 595 Cabrio (180 PK) of in een Porsche 911 Carrera 4 GTS Cabrio (450 PK).

Route en navigatie
De tocht voert de deelnemers over de Utrechtse heuvelrug met leuke en gezellige in en outs. Het is een puzzelrit langs vijf kastelen, waar vragen moeten worden beantwoord. “De route wordt eenvoudig uitgelegd met tekst en bevat diverse vragen. Zowel onderweg als op de locaties waar we de auto even uit gaan. Let dus goed op!”, waarschuwden organisatoren Cor en Maxim Polack, “We rijden als het ware in een grote cirkel en komen aan het einde van de rit weer uit waar we zijn begonnen. Raak je de weg kwijt? Geen probleem, dan navigeer je gewoon naar de volgende locatie op de route.”

Tekst gaat verder onder tweet.

Goed verzorgd
Voor de hele dag legden de deelnemers een bedrag van € 65,– op tafel. Voor de kosten. De organisatoren hebben daarvoor om het middaguur een heerlijke lunch geregeld. En ook voor het einde van de dag komt het dik voor elkaar. Terug in Sliedrecht eindigt de Cabriotocht weer op het vertrekpunt. Bij de Heeren van Slydregt wacht de deelnemers een drie gangen keuze diner. En met de hele dag lekker zonnig valt er dan nauwelijks wat te klagen. “Twee maanden geleden heb ik mooi weer besteld, en je ziet: het is uitgekomen!”, grapte Cor Polack. 

1 gedachte over “Deelnemers beleven zonnige Cabriotocht door deel van Nederland”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld