Deelname RegioRace ChristenUnie Sliedrecht start vanaf Dijksynagoge

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – De lokale afdeling van de ChristenUnie nam zaterdag 6 maart 2021 – samen met zo’n 100 CU-afdelingen – deel aan de landelijke RegioRace. De start was vanaf de Dijksynagoge aan de Rivierdijk. Per duurzaam vervoersmiddel – in dit geval de fiets – werden duurzame ideeën verzameld, die aan het eind van de dag zijn overhandigd aan lijsttrekker Gert-Jan Segers (ChristenUnie).

ChristenUnie Sliedrecht, links op de foto, nam bij de Dijksynagoge ‘het stokje’ over van CU Hardinxveld-Giessendam. Zij verzamelden – samen met zo’n 100 landelijke afdelingen van de partij – duurzame ideeën die later op de dag gebundeld werden overgedragen aan de Haagse kamerfractie. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het idee van afdeling Hardinxveld-Giessendam, betrekking hebbend op duurzaam vervoer over water, werd door de Hardinxveldse wethouder Jan Nederveen doorgegeven aan Edwin Monster, penningmeester ChristenUnie Sliedrecht. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Ecologisch natuurbeheer
Prachtlint’ is een beweging die in de Alblasserwaard is ontstaan en door Sliedrecht is geadopteerd. ChristenUnie Sliedrecht maakt zich sterk om dit initiatief te promoten. Het Prachtlint is een lint dat de komende jaren in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zal ontstaan. Lokale initiatiefnemers gaan natuurlijke ‘parels’ creëren. Deze parels worden aan elkaar verbonden door percelen, bermen – onder andere langs fietspaden – en kaden ecologisch te beheren. Deze worden bij- en vlindervriendelijk ingericht.

In onder staande video biedt Cees Paas de ideeën aan. Kijk vanaf 10.57 uur (tot 15.18 uur). 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld