De Vries voorgedragen als nieuwe burgemeester gemeente Sliedrecht

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Mr. Drs. Jan de Vries (CDA) uit Goudriaan wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Sliedrecht. Dat maakte voorzitter Cees Paas van de vertrouwenscommissie dinsdagavond 2 maart 2021 bekend na een besloten raadsbijeenkomst. Met de 55-jarige De Vries was er vanwege corona een videoverbinding. Doorgaans is de benoeming na een voordracht een formaliteit. De installatie staat gepland voor dinsdag 13 april 2021, aanvang 19.30 uur.

Jan de Vries wordt de nieuwe burgemeester van Sliedrecht. Hij is nu voorzitter van vakvereniging voor de collectieve sector CNV Collectief. Daarnaast is hij actief in verschillende bestuurs- en toezichtsfuncties in de publieke (zorg)sector. (Foto Corien van Kuilenburg)

De Vries was lid van de toenmalige raad van de gemeente Graafstroom (1994-1999), lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland (1999 – 2002) en lid van de Tweede Kamer (2002 – 2010). Hij is koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau toen hij de kamer verliet, half juni 2010.

Verschillende banen
Hij doorliep na de middelbare school de HEAO, gingen rechten studeren en juridische bestuurswetenschappen in Utrecht. De Vries heeft al heel wat baantjes gehad. De Vries werd secretaris van het College van Bestuur van de Ichthus Hogeschool en hoofd studentenvoorzieningen bij de Hogeschool Delft. Na persoonlijk medewerker te zijn van wijlen kamerlid Helmer Koetje was hij fractiemedewerker van het CDA en later assistent-griffier van de Tweede Kamer. In de kamer werd onderwijs weer ‘zijn ding’ en justitie. Na het kamerlidmaatschap werd Jan de Vries directeur van MEE, de branchevereniging voor mensen met een beperking. Later algemeen directeur bij branchevereniging voor ouderenzorg ActiZ en voorzitter van CNV Collectief. De Vries was nooit eerder burgemeester, dus de functie is voor hem nieuw. De Vries kwam dinsdagavond persoonlijk naar De Lockhorst om bloemen in ontvangst te nemen en voor een korte speech.

2 gedachten over “De Vries voorgedragen als nieuwe burgemeester gemeente Sliedrecht”

  1. Wij hebben niet mogen keizen voor onze nieuwe burgermeester dus ik ben tegen zijn ondemocratische benoeming

  2. Gefeliciteerd met je benoeming als burgervader en welkom in Sliedrecht Jan de Vries!

    Opnieuw haalt gemeente Sliedrecht zijn bestuurlijke kwaliteit uit de polder! Niet gek zo’n buurgemeente als kweekvijver😁 Als dank richting gemeente Molenlanden hen beloven dat we geen windmolens toestaan op grens met Wijngaarden😉?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld