De Vries verlaat na verkiezingen gemeenteraad na bijna twaalf jaar

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Burgerraadslid Joop de Vries (CDA), burgemeester Jan de Vries (CDA) moet ‘ome Joop’ zeggen, denkt af te zwaaien na de gemeenteraadsverkiezingen. De 79-jarige oud-politieman De Vries verlaat na bij twaalf jaar de lokale politiek. Hij staat op plaats acht op de CDA-kieslijst, maar verwacht niet door voorkeurstemmen terug te keren. “Sociaal en zorg was echt een ding van mij. De mens achter de mens moet je altijd blijven zien”, zegt De Vries donderdagavond 6 januari 2022 in de Sliedrecht24 Podcast Het Raadhuis.

Journalist Peter Donk interviewt burgerraadslid Joop de Vries. Donderdagavond vertelde hij uitgebreid over zijn oude vak politieman, zijn grote hobby schaatsen (reed tweemaal de Elfstedentocht uit) en zijn rol in de gemeentepolitiek. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder podcast.

Een onderhouden en tegelijk luchtig gesprek. Trots is Joop de Vries op zaken, waar hij erg bij betrokken was, zoals het mee de aanzet geven voor een lift bij de HEMA en het krijgen van een laad- en losverbod bij de opgang van de Stationsweg naar de Kerkbuurt. De Vries vertelt uitgebreid over het feit dat hij zich altijd sterk heeft gemaakt voor mensen, die het moeilijk hadden. 

6 gedachten over “De Vries verlaat na verkiezingen gemeenteraad na bijna twaalf jaar”

 1. Mooie podcast waarin Joop een verdiend ‘afscheid’ krijgt. In mijn tijd in de raad altijd goed met Joop kunnen spreken en heb hem altijd gewaardeerd. De ‘politie’ trekjes zag ik soms nog wel eens terug als het over veiligheid etc ging 😉
  Een groot deel van het sociale hart van de lokale CDA gaat hier toch wel wegvallen vind ik. Benieuwd wie dat gat gaat opvullen binnen de fractie. Wie wordt de nieuwe lokale CDA ombudsman? Het gaat niet alleen om mooie woorden in de raad, maar juist om de daden in de praktijk. En Joop snapte dat als geen ander.
  Joop was een van de weinigen die ooit echt de persoonlijke moeite nam om een lieve mail te sturen na mijn ‘terugtrekking’ uit de lokale politiek. Dat waardeerde ik zeer🙏🏻❤️

  Joop, dank voor je inzet 👍🏻en ik wens je een mooie post-gemeenteraadsperiode toe met nieuwe uitdagingen in een rustiger vaarwater

 2. Joop is een vrolijke vent met het hart op de goede plaats.Hij heeft zeker zijn principes maar het is bij hem niet uitgesproken zwart of wit. Hij is goed met de tijd meegegaan. Heb hem ervaren als een prettige en zeer deskundige collega. Ook een veelzijdig sporter die niet voorop zit maar nooit opgeeft. Daarbij denk ik aan wielrennen,schaatsen,voetballen en zelfverdediging. Joop gaf schaakles was politiedocent, examiniator en als vakbondsbestuurder een begenadigd spreker. Helaas gaan bij Joop ook de jaren tellen. Zo af en toe ontmoeten we elkaar toevallig en dan is het altijd weer even ouderwets gezellig. Las vanmorgen in EW : Het leven is als een schommel. Als je daarvan niet kunt genieten, heb je een miserabel leven. Ik durf te stellen dat Joop kan genieten en hoop hem nog lang en veel te ontmoeten.

 3. Joop is een geweldige man. Humor, rationeel, opkomen voor zijn medemens en integer. Ik heb de eer gehad om met Joop te mogen werken bij de politie. Een verbindelaar, regelaar en altijd voor je klaar staan. Na zelf 46,5 jaar gewerkt te hebben voor veiligheid, handhaving en opsporing, geniet ik nu ook van mijn pensioen, maar ik zal zeker niet de politiek in gaan.

 4. Joop,
  Krijg je eindelijk de tijd om na te denken over het lid worden van een echte politieke partij, die beter past bij je sociale inborst.😉

 5. De podcast werkt verhelderend!
  Ik geloof echt wel dat iedere raadslid er met de beste bedoelingen zit. En dat het veel is naast je baan en gezin. Maar hoe de bereikbaarheid kan verbeteren, dan hoor ik tóch weer…..’hoe moet je het doen, moet je dan alle huizen af?’
  Wijken bezoeken kan ook leuk gemaakt worden! Zodat het niet voelt als opstappeling van werk. Als burger kun je dit namelijk ook zo ervaren. Burgers hebben ook hun baan, hun gezin en alles eromheen.
  Om duidelijk iets aan te geven, dan zit men te vaak aan de achterkant van het probleem.
  Kan een meldpunt voor burgers dan een oplossing zijn?
  Een burger komt vaak iets melden waar ze tegenaan lopen.
  Het Bonkelaarshuis zoals dhr. de Vries benoemd kent géén meldpunt! Het is een mooie dienst maar zoiets is er niet.
  Je kunt er niet voor alles terecht.
  Zo’n dienst is trouwens ook nooit uit ontwikkeld want de maatschappij gaat ook door.
  Dit is nu precies waar de kloof onstaan is. Ervan uitgaan hoe iets werkt maar in de praktijk werkt het anders.

  Verder heb ik weer met plezier geluisterd. Een interview met wederzijds respect wat prettig is om naar te luisteren.
  Mooi dat dhr. de Vries veel ervaring heeft en dat zal best gemist worden in de raad.

 6. Ken hem uit mijn CJV periode, een goedzak met het hart op de juiste plaats en als hij dienst had maakt hij de vroegere slogan van de politie waar : De politie is je beste vriend. Naastenliefde in de praktijk brengen dat deed hij met woord en daad.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld