De Vries over nieuwe coronamaatregelen: ‘Ingrijpend!’; Digitaal vergaderen raad

SLIEDRECHT – Premier Rutte en minister De Jonge gaven vrijdagavond 26 november 2021 de 64e coronapersconferentie met verdergaande ingrijpende maatregelen om het virus onder controle te krijgen. Burgemeester Jan de Vries (CDA) van de gemeente Sliedrecht stuurde vrijdagavond aan de leden van het college en de leden van de gemeenteraad een bericht. “Zojuist heeft het kabinet nieuwe, strengere maatregelen afgekondigd. Die zijn ingrijpend. Voor alle inwoners van Sliedrecht. Vooral onze horeca-ondernemers, winkeliers, sportverenigingen en organisatoren van culturele activiteiten worden hard getroffen”, schrijft De Vries. 

Burgemeester De Vries spreekt van een ingrijpende situatie voor verschillende ondernemers, organisatoren van evenementen en verenigingen. Ook de raad gaat weer online vergaderen.

Digitaal
In de avond is vanaf aanstaande zondag bijna alles gesloten. De Vries: “Formeel is dat geen lockdown maar feitelijk is die er grotendeels wel. Onze raad mag fysiek blijven vergaderen. Het aantal besmettingen is echter in Sliedrecht relatief zeer hoog. Door fysiek te vergaderen is de kans op het verspreiden van het coronavirus groter. Het risico  bestaat ook dat steeds meer raadsleden zich moeten afmelden, wat onze besluitvorming in gevaar kan brengen. Daarnaast is het mijns inziens van belang dat wij als gemeentebestuur solidair zijn met onze Sliedrechtse samenleving en het goede voorbeeld geven. Daarom heb ik besloten om tot aan het Kerstreces als gemeenteraad digitaal te vergaderen. Gelukkig zijn we dat inmiddels gewend, hebben we goede faciliteiten en kunnen we nu ook digitaal stemmen. In de hoop en de verwachting dat u allen begrip hebt voor dit besluit, wens ik u ook in uw eigen omgeving en andere verantwoordelijkheden wijsheid toe.”

2 gedachten over “De Vries over nieuwe coronamaatregelen: ‘Ingrijpend!’; Digitaal vergaderen raad”

  1. Laten we met zijn allen in Sliedrecht dit virus bestrijden.
    Doe net als de Burgemeester van Dordt een oproep aan alle niet gevaccineerde in onze Gemeente om deze bewust te maken dat vaccinatie de meest effectieve manier is om dit virus onder controle te krijgen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld