Bestuurders en zorg in regio schetsen somber scenario voor komende weken

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Bestuurders van onder meer de gemeente, veiligheidsregio, het ziekenhuis en de ambulancedienst trekken vrijdag 25 november 2021 aan de bel in een video met de titel ‘code zwart’. Hulp en spoed kan de komende weken weleens niet vanzelfsprekend zijn stellen zij door het toenemende aantal coronabesmettingen.

De situatie in de ziekenhuizen is nijpend. Dit is een beeld uit het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. (Archieffoto Frederike Slieker) 

Tekst gaat verder onder video.

Normaal is een ambulance binnen een kwartier na een oproep ter plaatse. “We doen wat we kunnen, maar de rek is eruit. En toch gaat het nog drukker worden”, zegt directeur Hans Janssen van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid. Als andere zieke patiënten – naast coronaslachtoffers – moeten uitwijken naar andere ziekenhuizen, dan zit het ziekenhuis in code zwart. Dat zegt Peter van der Meer, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis in de video. Burgemeester van Dordrecht en voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Wouter Kolff (VVD) doet in de video een uiterst beroep op de inwoners van de regio: “Neem het serieus. En als u dacht dat het zo’n vaart niet loopt, ga daar dan nú anders over denken. Twijfelt u nog over vaccineren? Doe het dan nu! U bang maken is mijn doel niet. U uit de grond van mijn hart bewustmaken wel.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld