‘De mooiste wandelroutes rond Sliedrecht’

SLIEDRECHT – Vind jij het ook zo heerlijk om te wandelen? Dan kom je in Sliedrecht helemaal tot je recht. Naast alle prachtige fietsroutes die er te vinden zijn, zijn er ook tal van wandelroutes, die je gedurende het jaar kunt afleggen. Zowel voor de echte wandelaar, als voor de wat meer recreatieve wandelaar zijn er routes te vinden.

Uiteraard is het wel belangrijk dat je tijdens de wat langere routes, ook goed nadenkt over onder andere het schoeisel wat je draagt en ook nadenkt over je kleding. Je zit er natuurlijk op te wachten dat je straks met volledige doordrenkte outfit ergens op het terras gaat zitten en het koud hebt. Zorg dus voor een goede outfit, zodat het je aan niets ontbreekt! (Stockfoto)

Ben jij er helemaal klaar voor? Dan hebben wij een aantal wandelroutes voor je, die je beslist een keer moet hebben gelopen.

Waterbushalte Sliedrecht – Watertoren
Ben je een beginnende wandelaar, dan is deze wandeltocht die begint vanuit het centrum van Sliedrecht een goede route om mee te beginnen. Met een afstand van ongeveer 6,5 kilometer, duurt deze wandeltocht gemiddeld zo’n 1,5 uur met een tempo van 4 kilometer per uur. De maximale hoogte die je aflegt, is slechts 10 meter en ook de dalingen zijn niet dieper dan 10 meter. We kunnen dus wel stellen dat deze wandelroute relatief vlak is en dus perfect is voor de beginnende wandelaar. Het voordeel aan deze route is ook, dat deze begint naar een parkeerterrein. Hier parkeer je dus eenvoudig je auto zodat je direct kunt beginnen. Handig is wel om je verzekering auto vooraf te vergelijken, zodat je zeker weet dat je ook bent verzekerd tegen schade of diefstal, mocht er onverhoopt toch iets gebeuren in de tijd dat jij aan het wandelen bent.

Waterbushalte Sliedrecht – Monument Merwedegijzelaars
Deze wandeltocht begint vanaf de Nachtegaallaan, waar je eenvoudig met zowel de auto als het openbaar vervoer kunt komen. Met een lengte van een kleine 7,5 kilometer en een duur van net geen 2 uur, valt ook deze in de categorie relatief eenvoudig. Tijdens deze wandeling kom je langs de prachtige Boerderij en vervolgens langs het iconische ‘Crossline-monument’. Dit monument is ontworpen door de bekende Hans Bayens en in 1966 voor het eerst onthuld. Het beeld vertoont een tweetal verzetsstrijders, die op de uitkijk liggen. Vervolgens kom je na ongeveer 3 kilometer bij de bekende Waterbushalte van Sliedrecht en vervolgens langs het monument Merwedegijzelaars. Na circa 4 kilometer kom je langs het gemeentehuis van Sliedrecht en ook de gemeentehaven. Vervolgens kom je als laatste langs de Hervormde kerk en dan is deze heerlijke wandeling bijna ten einde.

Watertoren – Vindplaats Trijntje
Houd je van iets meer uitdaging, dan is deze wandelroute van bijna 12 kilometer en 3 uur zeker een aanrader. Ondanks het feit dat deze wandelroute relatief vlak is, is het wel aan te raden om deze route te lopen wanneer je een wat betere conditie hebt. Tijdens deze tocht kom je langs de watertoren van Sliedrecht en vervolgens langs de karakteristieke Dijksynagoge. Vervolgens loop je door de prachtige natuur en eindigt deze wandeltocht na ongeveer 11,6 kilometer bij De Grienden, waarna je nog even heerlijk een drankje kunt doen op één van de vele gezellige terrasjes in het centrum van Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld