Multifunctioneel buitensportnet in wijk ‘De Grienden’

ELBURG / SLIEDRECHT – Naast Eredivisievolleybal in de gemeente Sliedrecht kan er nu ook buiten worden gevolleybald. Er staat er een uniek en multifunctioneel buitensportnet in de wijk ‘De Grienden’, dat geschikt is voor sporten als volleybal, badminton en voetvolley. Gerealiseerd door Buitensportnet, onderdeel van ALLXL, in Elburg.

Het buitensportnet is een aanvulling op de bestaande sportmogelijkheden die al in een eerder stadium gerealiseerd zijn voor de buurtbewoners. (Foto Buitensportnet)

Jong en oud wordt gestimuleerd om te sporten en te bewegen, legt ontwikkelaar Wim Boerendans uit. “Daarnaast draag het bij sociale ontmoeting en kan het net door diverse instanties gebruikt om verschillende sporten onder de aandacht te brengen. Voor de gemeente Sliedrecht is het net een mogelijkheid om op een laagdrempelige manier inwoners meer sportmogelijkheden aan te bieden. Niet alleen volleybal, maar ook badminton en voetvolley”, vertelt Boerendans van Buitensportnet. Niet alleen in Sliedrecht, maar ook op schoolpleinen en bij vakantieparken door heel het land zijn inmiddels dergelijke netten geplaatst, duurzaam en vandalisme ‘proof’. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld