De Jager erelid van Soli Deo Gloria

SLIEDRECHT – De vaste begeleider van COV Soli Deo Gloria, André de Jager, was op de repetitieavond van woensdag 11 januari jarig, maar tóch aanwezig. Hij werd niet alleen toegezongen door het koor, maar door de plv. voorzitter Cees Meijer ook verrast door toekenning van het erelidmaatschap van de vereniging.

De pianist/organist kreeg een prachtig kunstwerk, gemaakt door Arjan Kerkhof, waarin negen collega’s zijn verwerkt, die Andre de Jager zijn geloof, inspiratie en werk weergeven. (Foto Soli Deo Gloria)

Meijer memoreerde dat André in 2010 bij Soli is begonnen en daar trouwens ook zijn latere vrouw Catharina leerde kennen, die toen als sopraan op de eerste rij zat. De Jager was vrijwel altijd aanwezig; ook nu nog, ondanks zijn ernstige ziekte. Soms ook als vervanger van de dirigent en viel daarbij op door op zijn vrolijke manier de moeilijke noten met het koor op een soepele manier door te nemen. Hij schreef ook in opdracht de Cantate Psalm 100, die het koor uitvoerde ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld