Oishi Fusion
VeiligGoed

‘De Bonkelaar nog steeds adequaat bindmiddel in Sliedrechtse gemeenschap’

SLIEDRECHT – “Het is nu echt een Sliedrechts feest”, stelt Michiel van Houselt. De initiatiefnemer van het boek ‘herinneringen aan voormalig theater en cultureel centrum De Bonkelaar “ is een vruchtbaar samenwerkingsverband aangegaan met het Sliedrechts Museum. Hij heeft vervolgens op aanraden van Ad van Willigen, Bas Visser, Bert Gort en Drukkerij van den Dool benaderd het boek daar te laten drukken. “Ernst van den Dool was direct razend enthousiast en wil echt een koffietafelboek vervaardigen, zodat werkelijk niets van de ingebrachte foto’s en ander ingebracht materiaal verloren gaat”, zegt Van Houselt.

Michiel van Houselt: “De Bonkelaar is nog steeds een adequaat bindmiddel in de gemeenschap van Sliedrecht.” (Foto Historisch Archief Sliedrecht)

Michiel van Houselt had grote kopzorgen omtrent het aantal pagina’s (350) en het aantal woorden per pagina. “Het zou de prijs of de inhoud van het boek danig beïnvloeden en nog erger – beknotten. Dat is nu verleden tijd dankzij Ernst van den Dool. De prijs van 29,95 blijft ook staan! Het boek is voor ons en het gaat over ons. Het boek is zeker van ons gezien het schitterende  ingebrachte materiaal van vele bezoekers van De Bonkelaar. Elke inzender staat vermeld in het boek!”, licht Van Houselt toe. Het bedrijfsleven liet zich volgens Van Houselt ook niet onbetuigd en heeft ondanks de gesel van de coronagevolgen financieel bijgedragen aan het boek. 

Najaar
Exacte verschijningsdatum van het boek en de distributie locaties en datum expositie zal in de maand november / december 2020 bekend worden gemaakt op onder meer Sliedrecht24. Van Houselt: “Het is nog steeds mogelijk tastbare herinneringen aan te leveren voor de geplande expositie in het Museum Sliedrecht. Stuur daarvoor een e-mail naar Bert Gort: brtgort@gmail.com .”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld