Oishi Fusion

Dagbesteding Seniorenhuys de Schalm gaat in april open

SLIEDRECHT – Seniorenhuys de Schalm opent maandag 6 april 2020 de deuren. Een dagbesteding in Sliedrecht die speciaal gericht is op ouderen met geheugenproblemen. Met deze dagbesteding hoopt gerontologie en geriatrie verpleegkundige Nellie van Sinttruije een waardevolle daginvulling te bieden die geheel is afgestemd op de behoeften van bezoekers.

Naast de dagbesteding biedt Seniorenhuys de Schalm ook een centrale ontmoetingsplaats. Ouderen kunnen hier terecht voor een kop koffie of thee. Tegen een kleine vergoeding kunnen ouderen er deelnemen aan biljartcompetities, high tea’s of kookworkshops. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het doel daarbij is om ouderen zo lang mogelijk op een veilige manier thuis te laten wonen, zelfstandig of met hun partner. 

Missie geslaagd
Nellie van Sinttruije is in 1989 begonnen met de opleiding ziekenverzorgster en is in de jaren daarna doorgegroeid tot casemanager dementie. “Het werken met ouderen heeft mij altijd enorm aangetrokken”, vertelt Nellie, “Al jaren loop ik met het idee om zelf een dagbesteding te starten. Ik heb zelf in de praktijk mogen meemaken wat de meerwaarde van een dagbesteding is. Met deze dagbesteding hoop ik dat ik met mijn team het welzijn van de ouderen in omgeving Sliedrecht te kunnen verbeteren of in stand te kunnen houden. Als ik in samenwerking met mantelzorgers, familieleden en zorgprofessionals hiervoor kan zorgen, dan is mijn missie geslaagd.”

Verschillende activiteiten
Op de dagbesteding worden dagelijks verschillende activiteiten aangeboden. Van Sinttruije: “Voor ouderen met geheugenproblemen is het belangrijk dat er dagelijks vaste activiteiten plaatsvinden. We beginnen de dag met het bespreken van het nieuws en het drinken van een kopje koffie of thee. Er is ruimte om spelletjes te doen, muziek te luisteren via een koptelefoon of naar buiten te gaan om te bewegen en naar de winkels te gaan. De activiteiten zullen gedoseerd plaatsvinden, zodat de ouderen hun concentratie behouden en niet vermoeid raken.”

Meer informatie
Seniorenhuys de Schalm is gevestigd aan de Kerkbuurt 137 te Sliedrecht. Wie meer wil weten over de dagbesteding, de inloop of de activiteiten kan hier online kijken. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld