‘Dader doet geen afstand van gestolen auto en politie geeft wagen niet terug’

door Peter Donk
GORINCHEM / SLIEDRECHT – De Toyota RAV4, die in de nacht van zondag 29 op maandag 30 januari 2023 aan de Rivierdijk werd gestolen en korte tijd later werd teruggevonden met een aanhouding, krijgt de eigenaar voorlopig niet terug. “De dader wil geen afstand van de auto doen en de politie geeft de wagen daarom niet terug. Terwijl we beschikken over het kentekenbewijs en de sleutel van de boot, die in de auto ligt.” Dat bericht de eigenaar woensdag 1 februari 2023 aan online krant Sliedrecht24.

Dit is de eerder gestolen Toyota RAV4. Voorlopig staat deze bij het politiebureau in Gorinchem. In deze gemeente is ook maandag de auto teruggevonden en een aanhouding verricht. (Foto eigenaar gestolen auto) 

De eigenaar reageerde onthutst en boos. “Er liggen spullen in de auto die mijn pa nodig heeft. De politie zegt gewoon, ja, de dader zegt dat die er geen afstand van wil doen. Dit is toch de omgekeerde wereld!”, zegt de zoon van de auto-eigenaar. De politie is woensdag om duidelijkheid gevraagd. De auto werd volgens de politie vastgehouden vanwege onderzoek.

Andere auto’s
De auto behoorde tot één van de zeker drie RAV4’s, die genoemde nacht werden ontvreemd. Naast de Rivierdijk ging het om een auto vanaf de Maaslaan en vanaf de Middeldiepstraat. Vermoedelijk de auto uit de Middeldiepstraat werd tien minuten na de diefstal van de wagen aan de Rivierdijk op camera gezien via de dijk richting Gorinchem. De andere auto’s zijn nog niet terecht, maar in zeker twee wagens zit een SIM-kaart in.

Autodealer
Het wordt Toyota kwalijk genomen dat de klanten hierover niet zijn geïnformeerd en dat er nu wordt gezegd ‘sorry’. “Ze doen alsof hun neus bloed!”, zegt de eigenaar van de auto aan de Maaslaan tegen online krant Sliedrecht24. 

7 gedachten over “‘Dader doet geen afstand van gestolen auto en politie geeft wagen niet terug’”

  1. Wanneer de verdachte geen afstand doet van de goederen dan start er een inbeslagname-procedure. Deze procedure neemt meer tijd in beslag aangezien de officier van justitie de zaak moet bekijken en beslist om de auto terug te geven aan de rechtmatige eigenaar.

    Wanneer verdachte wèl afstand doet van het voertuig (of andere waar) dan versnelt deze procedure.
    De verdachte geeft daarmee indirect aan dat hij niet de rechtmatige eigenaar is, waarna de bewijzen kunnen worden gevonden wie wèl de rechtmatige eigenaar is.

    Het is niet moeilijk, maar zo werkt het nou eenmaal.

  2. Wat een vaag artikel, waarom zijn de klanten boos op Toyota, waarvoor? En verder lijkt het me logisch dat de OVJ de auto vasthoud voor sporenonderzoek om het dossier tegen deze dader zo compleet mogelijk te maken. Iedereen die hier zo kort door de bocht reageert moet een leren nadenken. De zoon verzint gewoon iets, want ik kan me niet indenken dat de politie dit gezegd heeft. En zie voila woensdagmiddag had meneer zijn auto terug.

  3. Met getekend verhaal is het helder. Zo klaar als een klontje. Diefstal loont. Het gestolen goed hoeft niet naar de rechtmatige eigenaar. O ja dat vergat ik even. Dit is Nederland. Een verwerpelijk systeem !!!

  4. Dit ligt zeker niet aan de agenten. Zij willen graag alles z.s.m. afhandelen. Ze zijn gebonden aan regels. Als de officier geen akkoord geeft om de auto vrij te geven, kunnen zij er niets aan doen. Mijn boosheid is zeker niet gericht aan de politie maar aan het idiote systeem in ons land.

  5. De dader wil er geen afstand van doen? Dan zorg je er als agent voor dat hij dat wel doet?? Is dat weer wat nieuws? Als ik ergens iets jat en ik doe er geen afstand van mag ik het gewoon behouden? Wat zijn dat voor agenten? Diezelfde zeker die graag bejaarden lastigvallen en onterecht boetes aan ze uitschrijven?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld