D66 ziet liever meer fietsenstallingen bij Boaz-kerk

SLIEDRECHT – D66 Sliedrecht stoort zich aan de extra parkeerruimte, die de Boaz-kerk nodig heeft na uitbreiding van het kerkgebouw.

D66 ziet liever meer fietsenstallingen bij de BOAZ-kerk. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Fractievoorzitter René de Munck: “De Duurzaamheidsagenda, daar komt het D66 op aan. Een duurzame samenleving niet alleen in woorden, maar vooral in daden. En dat begint met duurzaam denken. Waarom verplichten wij de Boaz-kerk in Baanhoek-West tot het zoeken naar 0.2 parkeerplaats per plaats in de kerk? Waarom niet tien fietsrekken, liefst overdekt, per plaats in de kerk? Er is goed openbaar vervoer. Zelfs vanuit Hardinxveld-Giessendam kan men per trein naar station Sliedrecht-Baanhoek. Per fiets vanuit Sliedrecht. Parkeren en parkeerwachters zijn dan overbodig.” Duurzaamheid begint volgens De Munck met duurzaam denken. “Wij zullen onze lokale regels daarop moeten aanpassen. Daar is geld voor nodig, de € 20.000,– lijkt ons dan ook aan de magere kant.”

Strandje en fietsroute
De Munck noemde terloops enkele wensen van D66. “Wij zouden graag zien dat het college niet alleen met Rijkswaterstaat in overleg gaat over het realiseren van een strandje en een bootjeshelling. Wij zouden het reëel vinden te gaan denken over een fietsroute langs het water vanaf de Baanhoekbrug tot aan de Wilhelminastraat. Het tracé licht er al! Er moeten alleen nog wat drempels worden weggehaald. En als we dan toch bezig zijn, kunnen we ter hoogte van het plaatje en Baanhoek een mooi strandje met een ‘boten te water’-plaats realiseren”, sprak De Munck.

1 gedachte over “D66 ziet liever meer fietsenstallingen bij Boaz-kerk

  1. Meneer De Munck geeft blijk van weinig kennis/contact met de bezoekers van de kerkdiensten van de gereformeerde gemeente. Die mensen gaan echt geen gebruik maken van openbaar vervoer op zondag omdat dit indruist tegen hun principes. Een ander onnodig voor je laten werken op zondag is best wel een “dingetje” voor deze groep, getuige de “zondagdiscussie” in Sliedrecht. Dus de fiets is zeker een alternatief, (eventueel met overdekte fietspaden;-)), je wil toch niet in je zondagse kleding drijfnat aankomen bij de kerk?

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld