Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

D66 Sliedrecht wil deel Eneco-gelden steken in algemene begraafplaats

SLIEDRECHT – Ontvangen Eneco-gelden moeten onder meer worden gestoken in de uitbreiding van de algemene begraafplaats aan de Thorbeckelaan. Dat vindt D66 Sliedrecht, die hoopt dat meerdere politieke partijen daar achter staan. De democraten willen dinsdag 30 juni 2020 met een voorstel in de gemeenteraad komen.

Fractievoorzitter René de Munck (D66) (foto) hoopt meerdere partijen, waaronder PRO Sliedrecht, Slydregt.NU, Geduld-2.0 en de VVD mee te krijgen. Ze kregen vrijdagavond 26 juni 2020 een e-mail. Hij hoopt eigenlijk dat alle partijen het voorstel steunen. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

“Met als voorwaarde dat dat dan inhoudt dat de kosten voor begraven met een evenredig deel worden verlaagd of minder worden verhoogd. Kort door de bocht gaan we de komende jaren de kosten voor begraven verdubbelen. Daarmee wordt begraven een zeer kostbare aangelegenheid”, schrijft De Munck. Dinsdag 23 juni 2020 gaf een aantal politieke partijen al aan mogelijk Eneco-gelden te willen aanwenden.

Iedereen
Als het doel van het college is begraven te ontmoedigen. dan zou dit volgens de fractievoorzitter van D66 Sliedrecht ‘de manier zijn’. De Munck: “Maar mijn inziens is een begraafplaats een plaats waar alle Sliedrechters gebruik van zouden moeten kunnen maken. Niet een plek, die alleen de gegoede burgers kan betalen. Uit de woordvoering van burgerraadslid Joop de Vries (CDA) meende ik op te maken dat het CDA ook deze benadering zou steunen.” De kosten voor uitbreiding van de algemene begraafplaats worden geraamd op bijna € 5,5 miljoen euro. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld