D66 Sliedrecht komt met motie Herinrichting Kerkbuurt Oost

SLIEDRECHT – De lokale fractie van D66 komt dinsdagavond 26 oktober 2021 kort na aanvang van de besluitvormende vergadering van de gemeenteraad met een motie vreemd aan de orde van de dag Herinrichting Kerkbuurt Oost. Dat maakt de partij bekend dinsdagmorgen bekend. D66 Sliedrecht wil eigenlijk dat het hele herinrichtingsplan van tafel gaat.

D66 Sliedrecht wil van heel het plan af. “Het grote aantal “bezwaren” tegen de plannen tot openstelling vanuit de bewoners moet tot een heroverweging leiden. Nut en noodzaak van het toen gestelde in de plannen, verhuizen van de ondernemers en vervolgens ontwikkeling van woningbouw op de plaats van de ondernemers, is inmiddels door de tijd achterhaald”, stelt fractievoorzitter René de Munck (D66). (Foto gemeente Sliedrecht)

Fractievoorzitter René de Munck (D66) vraagt dinsdagavond het besluit van 13 december 2016 in te trekken. “De uitvoering van het besluit van de gemeenteraad d.d. 13 december 2016 op te schorten tot het moment dat de ingediende “bezwaren” door het college zijn afgehandeld en de gemeenteraad een besluit heeft genomen op het voorstel als bedoeld onder de eerste bullet van het dictum van deze motie”, stelt De Munck.

Ongewenst
Hij verwijst naar de informatieavond van half oktober 2021 gehouden in het restaurant van de HEMA, waar het plan tot veel vragen heeft geleid van de bewoners en ondernemers. De Munck: “Deze vragen zich concentreren omtrent het onbelemmerd toelaten van verkeer op Kerkbuurt Oost. Op het moment van schrijven van deze motie hebben 22 bewoners en of ondernemers via een bezwaarschrift laten weten de uitvoering niet nodig of gewenst te vinden. De bewoners van met name het nieuw gebouwde appartementen complex “t Volkerhuys” voelen zich overvallen door het voornemen van de gemeente. De plannen op 13 december 2016 zijn vastgesteld door de raad met een meerderheid van één stem. De ontwikkeling van grootschalige nieuwbouw, die op dat moment als idee van de huidige ondernemers bekend bij het college (pand voorheen Kom Aan Tafel! tot aan Haarsieraad – red) zijn niet tot ontwikkeling gekomen en de huidige verkeersstroom behoeft niet nu tot een snelle aanpassing te leiden.” In de besluitvorming van 2016 werd uitgegaan van instemming door de ontwikkelaar van het appartementencomplex en geen bezwaar vanuit de vve Oosterbrug. Uit de ontvangen reacties blijkt volgens De Munck dat dit niet juist is.

4 gedachten over “D66 Sliedrecht komt met motie Herinrichting Kerkbuurt Oost”

  1. Prima actie van D66 en uitstekend verwoord. Hier gaat het om bijsturen. Maak deze fout weer goed of kom met iets anders dan: ‘het is zo besloten dus moet het, zelfs als alle belanghebbenden tegen zijn’. Geef dan aan waarom het zo verschrikkelijk belangrijk is dat ‘we’ er twee ton voor over hebben.

    Het zou de politiek gesierd hebben als een van de (ex) regerende partijen, die dit onzalige plan goedkeurden op duistere gronden, met deze motie gekomen was. Kans gemist PRO, PvdA.

  2. Met inspraak omgaan hoeft niet zo moeilijk te zijn, de wil moet er zijn!
    Wanneer reageren de voorstanders nu eens met hun kijk erop? Hoe zien zij het?
    Ze staan zo te horen in de minderheid. Genoeg reden om het plan in de prullenbak te gooien toch? Want dan luister je pas echt naar bewoners en winkeliers!

  3. Het gaat om luisteren naar de bewoners en belanghebbenden. Helaas is de praktijk in Sliedrecht dat we hierin tekortschieten. Inspraak organiseren is makkelijk. Met de inspraak omgaan vraagt veel van de raad.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld