D1 Sliedrecht Sport nu aan kop Eredivisie

SLIEDRECHT – Een klinkende overwinning zaterdagavond in sporthal De Stoep voor de Dames 1 van Sliedrecht Sport. De ploeg van coach Matt van Wezel speelden thuis tegen VC Sneek en won na 4 sets met 3-1. De meiden uit het Baggerdorp staan nu bovenaan in de poule.

De dames 1 van Sliedrecht Sport in actie. Strijdend om de punten. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Vooraf was bekend dat het een spannende wedstrijd kon worden. Op sociale media was te volgen dat de vereniging en supporters naar de topwedstrijd uitkeken. Zou Sliedrecht Sport tegenstander VC Sneek kunnen verslaan? Sporthal De Stoep was afgeladen.

Op voorsprong
Het knokken begon in de eerste set tegen de directe concurrent. Dat deden de dames van Sliedrecht Sport met succes, het werd 25-17. De eerste punt was binnen. In het begin van de tweede set kwamen de dames uit Friesland in eerste instantie op voorsprong te staan. Sliedrecht Sport nam een time out, waarna de Dames 1 Sliedrecht Sport poogden de meiden uit Friesland terug te pakken. Dat lukte niet, eindstand van de tweede set werd 25-18. Stand 1-1.

Vierde set
Na de verloren tweede set pakten de meiden van Sliedrecht Sport de handschoen echt op. Er werd op het scherpst van de snede gespeeld. Sliedrecht Sport trok aan het langste eind in de derde set: 25-21. Stand 2-1. Er was hoe dan ook nu een vierde set nodig. Ook in de vierde set ging VC Sneek knokken, maar dat deden ook ‘onze’ dames. Dat resulteerde in opnieuw een overwinning voor D1 Sliedrecht Sport, setstand 25-18. Sliedrecht Sport neemt de koppositie in de eredivisie nu over van VC Sneek.