Crisisnoodopvang in deel gemeentekantoor mogelijk langer open

SLIEDRECHT – Het kabinet wil dat de crisisopvang voor asielzoekers ook na zaterdag 1 april 2023 openblijft. In Sliedrecht worden in een deel van het gemeentekantoor aan de Industrieweg bijna vijftig mensen opgevangen. Dat zou aanvankelijk tot en met eind 2022 zijn, maar werd toen nog verlengd. Het is dus mogelijk dat de crisisnoodopvang, die valt onder de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, langer openblijft.

De crisisnoodopvang in het gemeentekantoor. Het tekort aan opvangplaatsen is op dit moment groot. En de komende maanden blijft de instroom van asielzoekers hoog. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Staatssecretaris Van der Burg (VVD) van Asielzaken heeft donderdagavond 2 februari 2022 aan de burgemeesters gevraagd om de noodopvang langer open te houden. In afwachting van uitbreiding van structurele plekken om asielzoekers te huisvesten. 

4 gedachten over “Crisisnoodopvang in deel gemeentekantoor mogelijk langer open”

  1. Wie verbaasd dit nog?
    Niet dat ik er tegen ben hoor, maar zeg geen dingen waarvan eigenlijk iedereen vooraf al weet dat het toch niet gaat kloppen. Maarja, overheden/politici, heb ze nog niet vaak de waarheid horen spreken.

  2. Vindt het super dat wij deze mensen langer een “thuis” kunnen bieden (denk jezelf in zo’n situatie maar eens in) maar wees gewoon open en realistisch. Je verdient echt niet het vertrouwen als je steeds maar voor een aantal maanden onderdak zegt teqq bieden, terwijl de realiteit je dwingt voor een lange(re) periode te gaan.. Dan gaan mensen aan je twijfelen als bestuurder

  3. De meeste afspraken worden jammer genoeg niet nagekomen.
    Maar dit een goede uitzondering.
    “Nood breekt weten”. !!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld