Crescendo’s A-orkest vult Grote Kerk met warme klanken

SLIEDRECHT – De Grote Kerk aan de Kerkbuurt was zaterdagavond 5 november 2022 goed gevuld met bezoekers voor Crescendo Classique. Het klassieke concert werd gegeven door het A-orkest van muziekvereniging Crescendo onder leiding van Paul Langerman.

De bezoekers werden tijdens een avondvullend programma getrakteerd op warme klanken van het orkest én het Naber-orgel, bespeeld door Arie Belo. (Foto Crescendo)

De avond werd spetterend geopend door het samenspel van Arie Belo op het orgel en Lean Besseling op trompet. Daarmee werd direct de toon gezet voor de rest van de avond.

Kippenvel
Het A-orkest speelde op de toppen van haar kunnen klassieke werken van onder andere Gustav Holst, Alfred Reed en Eric Whitacre. In de Symfonic Dances werd het publiek in vijf delen meegenomen in diverse muzieksferen van de Tango tot Bellydance, met het stuk Jupiter: Bringer of Jolity’ maakte het orkest een uitstapje naar de ruimte. De prachtige gedragen stukken October en Nimrod zorgden voor kippenvel bij het publiek. Ook speelde organist Arie Belo verschillende werken, waaronder een improvisatie. Een samenspel van het orgel en het orkest kon niet uitblijven. Dit kwam samen in het stuk Alleluia! Laudamus te van Alfred Reed.

Nieuw concert gepland
De avond werd afgesloten met een oorverdovende staande ovatie voor alle orkestleden, Arie Belo en dirigent Paul Langerman. Het volgende concert staat alweer gepland. Zaterdag 25 februari 2023 speelt Crescendo Sliedrecht in samenwerking met Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie in de Gereformeerde Kerk. Die datum kan dus alvast de agenda in.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld