COV Soli Deo Gloria laat zien dat het zingen niet is verleerd

door Hans van der Aa 
SLIEDRECHT – Het was een bijzonder optreden in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt. Voor het eerst sinds de coronauitbraak – ruim anderhalf jaar geleden – verzorgde de Christelijke Oratorium Vereniging Soli Deo Gloria weer een najaarsconcert. Vanwege de coronamaatregelen was het concert van de avond naar zaterdagmiddag 13 november 2021 verplaatst.

Het Drechtsteden Concertkoor – de nieuwe naam van het koor tijdens concerten – staat ieder jaar weer garant voor hoge zangkwaliteit. De dirigent, de musici en solisten dragen daar uiteraard aan bij. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Er werd een drietal stukken ten gehore gebracht, twee van Schubert en een van Bruckner. Ongeveer 75 bezoekers zaten verspreid door het kerkgebouw.

Programma
De algehele leiding van de avond was in handen van dirigent Danny Nooteboom. Muzikale medewerking verleenden Tarisio Consort (orkest) en Arjen Leistra op orgel, die als vervanger optrad van vaste begeleider André de Jager. Als solisten werkten mee Ludovica Marcuzzi (sopraan), Rut Codina Palacio (alt), Francis Ng (tenor) en Patrick Pranger (bas). Op het programma stonden Magnificat in C D.486, Messe in C D.452, beiden van Franz Schubert (1797-1828) en Requiem in D-Moll WAB 39 van Anton Bruckner (1824-1896).

Plaats een reactie

*=Verplicht veld