Oishi Fusion
VeiligGoed

Concert organisten in Gereformeerde Kerk voor aanschaf tremulant

SLIEDRECHT – De organisten André de Jager, Ad van Leeuwen, Jan van der Meulen, Robert van Eijl en Scott Baks concerteren vrijdag 31 januari 2020 om 20.00 uur in de Gereformeerde Kerk aan Middeldiepstraat. Ze spelen voor de aanschaf van een tremulant, een orgelregister dat een mechanisme in werking zet om een trilling in de klank aan te brengen. 

Het gaat om het orgel in het Gereformeerde Kerk. Er wordt gedurende een uur en een kwartier gespeeld. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Wel wordt er een collecte gehouden ter bekostiging van deze verrijking van het bestaande orgel. Na afloop is er een meet en greet met de vijf organisten en kan er een kopje koffie of thee worden gedronken. Voor dat laatste moet worden betaald en de opbrengst komt ook nu weer ten goede aan de aanschaf van de tremulant. 

Effect
Waarom moet de tremulant er komen? Het is altijd mooi om muziek te maken, maar nu gaat het om een uitbreiding van het orgel. Al enige jaren bestond de wens om een tremulant te plaatsen. De organisten hebben daarom besloten dat de opbrengst van het concert ten goede komt aan de onkosten van de tremulant. Wat een tremulant is, wordt vrijdagavond 31 januari 2020 duidelijk. De organisten laten met hun spel horen wat het effect is van een tremulant.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld