Column: Gratis van Tablis!

Deur met tochtkier. (Foto Bert Verschoor – niet de mode-ondernemer)

Daar is die dan: mijn nieuwe duurzame balkondeur. Gratis gemaakt, geleverd en bevestigd op rekening van Tablis. Eerder kreeg ik zowaar twee duurzame ventilatieroosters van Tablis cadeau. Ik hoefde daarvoor tevens NIETS te doen of te betalen, daar deze roosters standaard boven de eveneens door Tablis geschonken duurzame woonkamerramen zijn bevestigd. Zélfs als deze roosters dicht staan, blijken die wonderwel duurzaam te kunnen ventileren. Eenzelfde duurzaam principe leek blijkbaar losgelaten op de werking van de duurzame balkondeur: waar de voormalige en verwijderde niet- energiezuinige deur open moest staan om mijn woonkamer te luchten, doet deze nieuwe deur dit reeds in gesloten stand.

Hoe innovatief.

Als zijnde een meervoudig geïnteresseerde meneer, ging ik eens nader onderzoeken hoe deze duurzaamheden precies in elkaar steken. De techniek achter deze verfrissende vernieuwingen blijkt zowel verrassend als verbluffend: in de roosters (drie meter-dertig bij zeven centimeter) vormt een 2mm dik plastic plaatje de enige afscheiding tussen binnen en buiten. Mijn TV-stoel is daaronder economisch gesitueerd, en de frisse lucht valt daardoor -langs de zware dubbelglas ramen met ‘isolatiegas’ ertussen- nu heerlijk mijn huiskamer binnen. Op standje open begroeten al mijn ledematen mij enthousiast met een verkoeling en in gesloten stand krijg ik -nu het herfst wordt- reeds heerlijke wintertenen.

De werking van de duurzame deur blijkt dan te berusten op een jaren dertig van de vorige eeuw principe, toen tochtige kromme deuren de norm waren. Zo doet één en ander in de Tuinfluiterflat weer een beetje denken aan vroeger, wat natuurlijk heel leuk is voor de tachtig procent tachtig plussers die er wonen.

Geweldig dat Tablis zo met hun hoog bejaarde huurders meedenkt.

Chapeau!

Bert Verschoor (niet de mode-ondernemer)

Let op! Een column bevat altijd een mening en mag prikkelen. Dit artikel staat dan ook op de pagina Opinie. Elke lezer mag een column aandragen (let op: de column is echt een column en geen ingezonden brief).

4 gedachten over “Column: Gratis van Tablis!”

  1. WAT WAS DE NAAM OOK ALWEER?????
    Ooooo. Tablis wonen! Tja dan kan je ook niets anders verwachten.
    En wat zeuren we nou. Liesbeth Marssesini ( de grote baas) heeft pas nog in de krant gestaan. Ja ja, met foto. Met het fel omstreden warmtenet. Wat er voor gaat zorgen dat straks iedereen in de kou zit.
    Maar dan kan ze wel zeggen. Ik heb in de krant gestaan!

  2. Tablis Wonen is weer duurzaam bezig. Lekker vol de kachel aan deze winter! Allemaal op het warmtenet hahaha. Sliedrecht is een lachertje.

  3. Beetje kritische kijk op aangeleverde zaken. In deze naperiode van Corona, geldt nog steeds het principe van luchtverversing. Daarnaast als andere woningen ook met dit principe zijn verbouwd(gerenoveerd) wordt zeker voor de oudere bewoners de doelstelling deze winter van doorstroming gehaald.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld