Column: Geheimzinnig

De geheimzinnigheid zit hem namelijk in het niet communiceren over nog niet bebouwde stukken grond op de verschillende bedrijventerreinen. Van Nijverwaard tot De Driehoek, van Baanhoek-West tot Noord-Oost Kwadrant en het Stationspark. Nooit communiceert de gemeente Sliedrecht hierover.

Retentierecht? Het bord hangt er bij het ‘leef’terrein op bedrijventerrein Nijverwaard. Ondertussen staat het ook te koop bij makelaar Van Vliet. Het terrein is veranderd in een gebied met vennetjes en voor de bomen die er ondertussen staan, heb je misschien wel een kapvergunning nodig. Wees er als gemeente eens duidelijk over. Wat zijn de plannen, waarom zolang braak? Communiceer! (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Of er wordt geen grond verkocht, of er is geen belangstelling voor of je wilt er gewoon niet over berichten. En ook al is het niet je eigendom, dan nog is het goed om daar eens een keer een heldere uiteenzetting over te geven.

Communiceer over alles wat je ziet en breng dit aan de voorkant naar buiten! Ik roep dit telkens in een communicatie-overleg met de gemeente Sliedrecht.

De lege stukken grond, die niet worden bebouwd ‘leven’ bij de inwoners van Sliedrecht. Dat is beslist niet altijd in de negatieve gedachte. Ze (we) zijn nieuwsgierig wat er gebeurt, wie er komt en snappen dan niets over verplaatsen van voetbalvelden naar Sliedrecht Noord, het door de jeugdgemeenteraad genoemde ‘Sliedrecht Buiten’. Waarom zou je moeten verplaatsen als er nog zoveel te bebouwen terrein langs de A15 openligt.

Het is een logische vraag. Je hoort hem op feestjes en partijen.

De gemeente Sliedrecht is hierin een slechte communicator! Wethouder Ben van der Plas (PvdA) blijft hierin – zo vind ik – in gebreke. Het is zijn portefeuille (o.a. grondbeleid, Sliedrecht Buiten). Pak de handschoen op en geef duidelijkheid. Er is overigens niemand binnen het college of de afdeling communicatie, die dit oppakt en voorstelt om eens met uitleg te komen. 

Geef uitleg over dit soort zaken op de wekelijkse gemeentepagina. Rubriek: Actueel! Ik vind dat de inwoners informeren veel meer voorop moet staan bij de gemeente Sliedrecht. Vertel over waar je mee bezig bent, wat er gaat gebeuren, waarom je erover communiceert of waarom je wel zou willen, maar communiceren nu geen zin heeft. Dan laat je openheid zien, horen hoe het met zaken staat of welke mooie plannen er leven, maar juist door misschien een provincie worden tegengehouden. Laat je initiatief zien.

Soms zou ik de boel mee willen opschudden! Even met een frisse blik naar zaken kijken. Wordt er uberhaupt gebrainstormd over de manier van communiceren? Of hobbelt alles zoals het gaat verder? 

We zijn nieuwsgierig. Als inwoners willen we weten wat er komt op de lege plaatsen op de bedrijventerreinen of te ontwikkelen gebieden. Wie krijgen er een plaats in Baanhoek-West nabij de A15? Hoe staat het met plan Greenpoint/Burger king? Waarom voetbalvelden weg? Wie komt er op deze plaats dan, dat de gemeente ze wil verplaatsen? 

Stop met de geheimzinnigheid, stop met het stommetje spelen en neem de inwoner(s) eens serieus.

Peter Donk
redactie Sliedrecht24

Let op! Een column bevat altijd een mening en mag prikkelen. Dit artikel staat dan ook op de pagina Opinie. Elke lezer mag een column aandragen (let op de column is echt een column en geen ingezonden brief. 

6 gedachten over “Column: Geheimzinnig”

 1. Ik vertel geen enkel bestuurlijk geheim als ik zeg dat er meerdere pogingen zijn gedaan om de patstelling te doorbreken. Dat is allemaal door u na te gaan.

 2. Pssssst. Misschien toch stiekem een mini IKEA naar Sliedrecht. Daarna misschien wel een Burger King. Allemaal gelul. Alles had allang vol gebouwd kunnen zijn met grote winkels en bedrijven. Maar die willen allemaal op zondag open. Oeps!!! Dat mag nu eenmaal niet in ons zo …….. dorp.
  Het is in Sliedrecht net als in het kabinet. Allemaal lucht en gelul in de ruimte. En veel onkunde aan het roer. Met andere woorden. Het komt nooit goed als deze personen het voor het zeggen houden.
  Maar ondertussen. Wel allemaal kapitaal vernietiging plegen. Met een onderzoek hier, en dan weer een onderzoek daar. Maar niemand weet waarnaar.
  Maarrrrrrr. We krijgen wel groen op onze nieuwe Winkelstraat. Toevallig??

 3. We zeggen niet dat we dit bord nu pas opmerken. Nu na 15 jaar nog geen enkel woord erover lijkt meer gepast. Sterker, deze borden hadden moeten worden verwijderd, nu het te koop staat.
  Blij dat jij, Johan, ons vertelt dat er pogingen zijn geweest om de patstelling te doorbreken.
  Maar vertel dit een keer. ^PD

 4. Ik vind het grappig dat u dit bord nu pas opmerkt. Het hangt er – denk – al minstens 15 jaar !
  Het is een gevolg van een patstelling tussen projectontwikkelaars na een faillissement . En diverse ontwikkelaars, burgemeesters en wethouders hebben in de loop der jaren al eens tevergeefs geprobeerd dat te doorbreken.
  Dat is de macht van het kapitaal.

 5. Helemaal mee eens!
  Kijk wat er hier gebeurt met Koningsdag en 5 mei.
  We lopen te veel achter.
  Jammer!

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld