Bijzondere kunstwedstrijd tijdens Living Statues & Art Festival

SLIEDRECHT – Tijdens het door SamenvoorSliedrecht georganiseerde Living Statues & Art Festival zaterdag 28 september 2019 is er een bijzondere plaats ingeruimd voor leerlingen van groep 6 en 7 van de Sliedrechtse basisscholen. Iedere school selecteert de drie beste kunstenaars vanuit de groepen 6 en 7.

Het beeld van Living Statues & Art Festival in 2018. Als er een muntje in het mandje werd gegooid, kreeg de gever een handkus toegeblazen van ‘het boekenmeisje’. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Deze leerlingen mogen tijdens het festival een schilderij maken. Het mooiste kunstwerk zal worden beloond met een prijs voor de hele school. SCH Computers & Automatisering maakt het mogelijk om tijdens dit festival de scholen de kans te geven een prachtige prijs te winnen, namelijk een geheel ingericht computerlokaal ter waarde van € 6.000,–“licht René Serno van SamenvoorSliedrecht toe.

Benadering scholen
Het bedrijf is volgens Serno al jarenlang nauw betrokken bij de levering van hard-, en software aan de scholen in Sliedrecht, en wil dat kinderen in het basisonderwijs de kans krijgen te leren op en met de nieuwste apparatuur. Serno: “Helaas is dit niet altijd haalbaar, vandaar dat SCH deze kans aangrijpt om de scholen te ondersteunen.  Schildersbedrijf Fa. de Vries & Zn. levert de doeken, kwasten en de verf waarmee de kunstwerken gemaakt gaan worden. Fa. de Vries heeft eerder al samen met SamenvoorSliedrecht het schoolplein van openbare basisschool De Wilgen opgeknapt. Dat was tijdens NLdoet in 2018.” Alle scholen worden zo spoedig mogelijk benaderd over dit project.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld