Column: Barbecue

Wie vandaag even buiten is, geniet van de heerlijke temperatuur. Niet te warm, niet te koud, gewoon een lekkere nazomerdag, want we zitten tenslotte volgens de meteorologie in de herfst. Tussen het schrijven voor Sliedrecht24 door was ik buiten even in de tuin bezig. Wat gesnoeid en planten soms een andere plaats in de tuin gegeven. Ook voor morgen, op een buitje na, krijgen we redelijk weer. En daarna…

De barbecue gaat bij mij aan als het zeker 25 graden celsius is. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De verwachting wat betreft het weer is erg gunstig. Half september 2020 verwacht het KNMI heus barbecueweer, het wordt dan mogelijk 30 graden celsius. Barbecueweer, mensen!

Over de barbecue gesproken…

Het College van B & W en de leden van de raad van de gemeente Sliedrecht hebben voor vrijdag 11 september 2020 zonder partners vanaf eind van de middag een barbecue gepland staan. Niet op het dak van het gemeentekantoor, maar binnen. In partycentrum De Lockhorst. En weet je wie daarvoor is uitgenodigd, oud-burgemeester Bram van Hemmen en zijn vrouw. De man van wie het afscheid woensdagavond 9 september 2020 is afgelast. Gezegd wordt vanwege corona.

De gemeente Sliedrecht zou de voormalige burgemeester en zijn vrouw hebben uitgenodigd. Dat lekte dinsdagavond uit na afloop van het fractiespecialistenoverleg in partycentrum De Lockhorst. Een aantal raadsleden kon hun mond niet meer houden, omdat ze het er niet mee eens zijn. In het kader van de transparantie, waar de gemeente Sliedrecht zegt de komende jaren aan te gaan werken, maakten de raadsleden en niet de gemeente aan mij bekend dat er én een barbecue is vrijdagavond én dat Van Hemmen met zijn partner daarvoor zijn uitgenodigd.

Van Hemmen is al maanden weg. Sinds april 2020 actief in de gemeente Hoeksche Waard. Het idee dat een aantal politieke partijen het vreemd vinden dat hij, nu hij is vertrokken naar een andere gemeente, is uitgenodigd voor de barbecue, dat begrijp ik wel. Weg is weg!

Ik zou bedanken voor de uitnodiging! Naar verluidt gaat Van Hemmen op de uitnodiging in.

Waarom nodig je als gemeente een oud-burgemeester uit op een barbecue? Het is de start van een nieuw politiek jaar. Inspirerend! Juist dinsdagavond maakte het college bekend het over een andere boeg te willen gooien als gemeente Sliedrecht. 

Peter Donk

Let op! Een column bevat altijd een mening en mag prikkelen. Dit artikel staat dan ook op de pagina Opinie. Elke lezer mag een column aandragen (let op: de column is echt een column en geen ingezonden brief).

7 gedachten over “Column: Barbecue”

 1. Iedereen tevreden houden is zeer moeilijk. Maar dit had gewoon openlijk aangekondigd kunnen worden bij de afmelding van een openbaar afscheid. Er zijn allicht mensen die het jammer vinden dat het niet doorgaat, dat is ieders eigen keus. De kunst is om deze aanmeldingen op een andere manier een gelegenheid te geven. Corona krijgt wel heel snel de schuld. Kijken dat iets niet gaat is te makkelijk. Kijken hoe het wel gaat is een uitdaging. Als je als gemeente dit voorbeeld kunt geven, openheid bied aan de burger dan zullen ze veel meer respect en positiviteit kunnen creëren.

 2. Ik kan mij heel goed voorstellen dat er nog geen goed moment is geweest voor het college en de Raad om afscheid te nemen van Bram van Hemmen. Dat zij dan nog eens worden uitgenodigd voor een informeel samenzijn is niet wereldschokkend. Juist normaal. En dat de gemeente Sliedrecht dat betaalt, is ook heel normaal. Dat is mijn mening en daar moet u het mee doen!

 3. Waarom moet een nieuwsitem als deze via een negatieve column naar buiten gebracht worden? Een mening hebben mag en prikkelen ook, maar zie er de toegevoegde waarde niet van in om dit op deze manier kenbaar te maken. Wat wil je ermee bereiken? Vind het zelf wel positief dat gemeente op deze wijze toch nog aandacht besteed aan vertrek van Bram van Hemmen. Zou niet weten wat hier verkeerd aan kan zijn.

 4. Beste Maikel,

  Misschien dat je wel een bestaand e-mailadres voortaan kunt gebruiken.
  Dan is er communicatie mogelijk. Nu niet!

  Ook gaan we twijfelen of je wel bestaat onder deze naam.
  Je IP-adres geeft verschillende namen zien we.

  Je krijgt nog het voordeel van de twijfel, maar stuur ons een e-mail.

 5. Ik zou zeggen: “Redactie Sliedrecht24, bemoei je lekker met je eigen zaken.”Lekker belangrijk hoe jullie hier over denken. Altijd negatief!

 6. Een column mag zeker prikkelend zijn, maar dat houdt niet in dat die altijd zo negatief moet zijn.
  Als er wat humor in verwerkt zit komt dat heel wat beter over.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld