Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Column: Aardedonker

Aardedonker is pik donker! Nou, dat is het elke avond en nacht op sommige straten in Sliedrecht. De openbare straatverlichting doet het niet. Inwoners die het melden bij de gemeente Sliedrecht zien niet dat er een reparatie plaatsvindt. Zo brandt op een deel van de Thorbeckelaan al twee maanden geen straatverlichting.

Een deel van de Thorbeckelaan zit al sinds begin juni zonder openbare straatverlichting. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Aan wie ligt dit? De meldingen worden gedaan telefonisch en via de Fixi-app van de gemeente. Inmiddels door sommige inwoners de not-fixed app genoemd. Aan de vakantietijd kan het niet liggen, want de problemen waren er al voor die tijd. 

Maar de problemen zijn niet alleen daar blijkt uit klachten, die bij de redactie van Sliedrecht24 de afgelopen tijd binnenkomen. Ook lopen mensen aan delen van de Rembrandtlaan in de totale duisternis hun hond uit te laten, maar ook bij het Februariplantsoen / Cort van der Lindenlaan.

Hoe kan dat toch? Wat is de oorzaak? Waarom komt het uit zijn van openbare straatverlichting in Sliedrecht zo vaak voor? Is het vaak? Waarom wordt het niet opgelost? Ligt dit aan de gemeente Sliedrecht? Of wordt de schakel elders niet omgezet om het probleem te fiksen?

Opvallend is dat de gemeenteraadsleden stil zijn. Niemand, maar dan ook niemand stelt hier een vraag over. Hoe kan dat? Slapen ze op dat moment? Nemen ze het nieuws niet toch zich? Inwoners trekken tenslotte ook hun mond open op sociale media. 

Voor mij is het onbegrijpelijk dat we in Sliedrecht dit maar laten voortduren. Dat een mevrouw, Carla van der Vlies, elke week via sociale media maar aan de bel trekt, dat raadsleden het niet oppakken (onze volksvertegenwoordigers) en vragen stellen. Hoe kan dat? Wanneer wordt het opgelost? En vooral wat is de oorzaak?

Inwoners hopen te horen waar het probleem zit en wanneer het wordt opgelost. 

Peter Donk

Let op! Een column bevat altijd een mening en mag prikkelen. Dit artikel staat dan ook op de pagina Opinie. Elke lezer mag een column aandragen (let op: de column is echt een column en geen ingezonden brief).

4 gedachten over “Column: Aardedonker”

 1. ” Ook lopen mensen aan delen van de Rembrandtlaan in de totale duisternis hun hond uit te laten”

  Kijk, daar was ik nu nieuwsgierig naar… totale duisternis! Dat heb ik in Nederland namelijk nog nooit ergens kunnen vinden. Nu woon ik in de straat ernaast en dus dacht zo tegen 11 uur: ik ga t meemaken !

  Een teleurstellende ervaring moet ik bekennen… er zijn idd een stuk of wat lantarenpalen die niet branden, maar dat is dan ook alles. Bij lange na niet donker, l aat staan stikdonker en al helemaal geen totale duisternis.
  Feitelijk vind ik t wel prima zo, waarom eigenlijk altijd die zee van licht overal ? Misschien een overweging voor de
  Gemeente: Kunnen we niet gewoon toe met de helft van de verlichting?

  Enne, meneer Donk.. wederom dit advies: Doe nou s een glaasje goede wijn, i.p.v. alweer dat glas azijn !

 2. Niet alles is negatief, persoonlijk melding gemaakt van omgevallen boom (pje), s’avonds om 20.00 uur,
  Andere morgen netjes verwijderd door gemeente.
  En zo hoort het

 3. Gelet op de vele reacties hebben er veel mensen na deze weken van niet reageren door de Gemeente Sliedrecht, veel last van het niet repareren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld