College ziet wel wat in kabelgoottegels met steeds meer elektrische voertuigen

SLIEDRECHT – Uit de beantwoording van de vragen die het raadslid Gerard van Urk (SGP-ChristenUnie) begin juni heeft gesteld aan het het College van B & W over kabelgoottegels en regels met betrekking tot het opladen van elektrische voertuigen wordt duidelijk dat het college gaat voor veiligheid en ook wel wat ziet in kabelgoottegels.

“Met het oog op de toekomst, met steeds meer elektrische voertuigen in het straatbeeld, vinden we het op een veilige manier toestaan van laadkabels in openbaar gebied belangrijk. De toepassing van kabelgoottegels behoort daarin tot de mogelijkheden”, schrijft B & W in een reactie. (Stockfoto)

Het college vindt het ook belangrijk dat afspraken over veiligheid, kosten en aansprakelijkheid worden vastgelegd. “Deze punten komen ook naar voren uit pilots in andere gemeenten. In lijn hiervan willen wij dan ook in ons beleid Laadinfra opnemen om deze zogenaamde ‘verlengde private aansluitingen’ onder voorwaarden toe te staan. De afwegingen van kabelgoottegels nemen we daarin mee”, laat het college weten.

Verantwoordelijkheid
Van Urk wilde ook weten welke regels de gemeente Sliedrecht hanteert op dit moment voor gebruikers van elektrische voertuigen zonder eigen oprit en toch thuis hun voertuig opladen. Ook daar kwam een helder antwoord op. College: “Momenteel zijn bewoners zonder eigen oprit in principe aangewezen op openbare laadpalen, omdat een kabel over het trottoir vanuit veiligheidsoverwegingen niet is toegestaan. Het aanvragen van een openbare laadpaal is mogelijk via de website van de gemeente Sliedrecht waarna wij de mogelijkheden bekijken.” Als bewoners een kabel over de stoep leggen, zijn zij volgens het college zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. “Hetzelfde geldt wanneer er een tuinslang deels op de stoep ligt. Door de ‘verlengde private aansluitingen’ in ons beleid Laadinfra te regelen, willen we de veiligheid waarborgen en stimuleren we het gebruikt van elektrische voertuigen”, aldus het college dat op die manier wil bijdragen aan een duurzaam Sliedrecht.

1 gedachte over “College ziet wel wat in kabelgoottegels met steeds meer elektrische voertuigen”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld