College wil deze zittingsperiode minimaal één kunstwerk zichtbaar vanaf rivier

SLIEDRECHT – In het College Uitvoeringsprogramma (CUp) 2018-2022 staat het beschreven. “Minimaal één kunstwerk aan de rivier.” Dat is een verzoek van de lokale politieke partij PRO Sliedrecht. Die willen een herkenbaar kunstwerk vanaf de waterkant. Dat dus in aanvulling op andere voorgenomen kunstprojecten in deze collegeperiode. Niet duidelijk is nog waar dit kunstwerk moet komen te staan. 

Er staan verdeeld over het dorp verschillende kunstwerken. Er komen meer kunstuitingen bij. Eén zou zichtbaar moeten zijn vanaf de rivier de Merwede. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Het college is als sinds 2015/2016 bezig met de uitwerking van de gehouden prijsvraag kunstwerken. “Het college komt daar richting de raad op terug”, schrijft wethouder Ton Spek (CDA) van Marketing nu. Hij schrijft dat de gemeente op dit moment in gesprek is met de kunstenaar voor realisatie van een kunstwerk bij de Ouverture in Baanhoek-West. Onder voorbehoud van de vergunningverlening wordt realisatie verwacht in het voorjaar van 2019. Spek: “Dit kunstwerk zal zichtbaar zijn vanaf de A15, conform het verzoek van SGP-ChristenUnie.”

Geluidsscherm
Daarnaast wordt volgens de gemeente Sliedrecht op korte termijn de beschildering van het geluidsscherm langs de A15 bij de afslag Sliedrecht-Oost gerealiseerd.

3 gedachten over “College wil deze zittingsperiode minimaal één kunstwerk zichtbaar vanaf rivier”

  1. Wat mij betreft mag dat kunstwerk bestaan uit een mega billboard tegenover Chemours met een fraaie tekst erop… U mag zelf invullen waaruit die tekst zou mogen bestaan…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld