College wil betere naleving alcoholverstrekking

SLIEDRECHT – Het preventie- en handhavingsbeleid m.b.t. alcoholverkoop en -gebruik moet verbeteren, vindt het college van B & W. “Op het gebied van handhaving zullen wij verbetervoorstellen doen met betrekking tot het meetbaar maken van het beleid”, schrijft het college. Het CDA-raadslid Vincent Prins stelde vragen over de resultaten over het jaar 2015 in Sliedrecht.

In het dorp is bij iedere supermarkt, slijterij, horeca en sportverenigingen met speciale aandacht is vorig jaar 4 keer gecontroleerd op uren tegen of in het weekend. Buitengewoon OpsporingsAmbtenaren (BOA) staken bij elkaar 167 uur in handhaving van de regels met betrekking tot alchol. (Foto Sliedrecht24)

De verkoop van alcohol in de horeca, bij slijterijen en bij supermarkten moet verbeteren. Half december vorig jaar heeft de burgemeester tijdens een overleg met de horeca de gelegenheiden opgeroepen om in 2016 met betere resultaten te laten zien en hij heeft maatregelen in het vooruitzicht gesteld op het moment dat dit uitblijft. 

Naleving
Over de nalevingspercentrages wat betreft de regels over ‘doortappen’, komen sportkantines en horecabedrijven uit op 100% (BOA-controles). De nalevingspercentages over 2015 met betrekking tot de leeftijd van personen aan wie alcohol is verkocht:

  • supermarkten: 100 % (op basis van BOA-controles) en 20% (op basis van mystery shoppings)
  • slijterijen: 100% (op basis van BOA-controles) en 50% (op basis van mystery shoppings)
  • horecabedrijven: 91% (op basis van BOA-controles) en 50% (op basis van mystery shoppings)
  • sportkantines: 100% (op basis van BOA-controles)

Preventie
Op het gebied van alcoholpreventie waren er vorig jaar ‘bewustwordingsacties’, samenwerking en medewerking met verschillende instanties en organisaties binnen en buiten Sliedrecht, er was een ouderavond op een school, debatten en er waren ludiek theatervoorstellingen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld