‘College kwam met twee adviezen naar raad over bouw De Lockhorst’

SLIEDRECHT – Oud-wethouder Ad den Besten (CDA) was als verantwoordelijk bestuurder in de jaren ’90 betrokken bij het ontstaan van bronbad De Lockhorst. Hij vertelt er uitgebreid over in de podcast ‘Verhalen van Sliedrecht over gebouwen, objecten en situaties’. De reden van het ontstaan, de rol van de provincie Zuid-Holland erin en de uitvoering. Journalist Peter Donk van online krant Sliedrecht24 sprak met Den Besten. 

Het gesprek met oud-wethouder Ad den Besten over het ontstaan van bronbad De Lockhorst. De podcast is onderdeel van een reeks zomerinterviews in de serie ‘Verhalen van Sliedrecht over gebouwen, objecten en situaties’. (Foto Brenda Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder podcast.

Er was eigenlijk helemaal geen geld. Er was 500.000 gulden beschikbaar uit het fonds infrastructurele werken. De kosten werden destijds geraamd op 5.000.000,– gulden. Toch moest het aanvankelijk een ‘sober bad’ te realiseren. Het werd uiteindelijk 12.000.000,– gulden. Den Besten vertelt hoe deze kosten hoog opliepen, hoe de wind uit een andere hoek ging waaien in de gemeenteraad en over de locatie. Hoe het college met twee voorstellen naar de gemeenteraad kwam, dat er naast het bronbad een sporthal kwam en hoe een hete zomer ook het buitenbad ‘redde’. Later kwam er nog een partycentrum bij. “Het gaf in de hele omgeving reuring dat dit bad er is gekomen. Ik sta nog steeds achter het besluit. We zijn voorlopers geworden, terwijl we het zelf niet eens door hadden”, zegt Den Besten nu. 

Bronbad De Lockhorst met het bestaande buitenbad. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld