College komt met nieuw voorbereidingskrediet rond noord-zuid verbinding

SLIEDRECHT – Het College van  B & W komt terug naar de gemeenteraad voor een ‘gans nieuw voorbereidingskrediet’ voorstel voor de noord-zuid verbinding. Wethouder Ton Spek (CDA) zegde woensdagavond 3 juli 2024 een nieuw raadsvoorstel toe, dat na de zomer naar de gemeenteraad komt.

Aanleiding zijn de mislukte besprekingen afgelopen week met de ontwikkelaars. Spek zelf sprak woensdagavond over een ‘debacle’. Voor het vastgestelde krediet was 1 juli 2024 de deadline. Nu de gesprekken zijn mislukt, moet de gemeenteraad er opnieuw over oordelen. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Volgens Spek is er geen enkele twijfel over dat het ‘gewoon doorgaat’. Projectontwikkelaars vonden dat een masterplan en een businesscase ontbrak. Slydregt.NU vroeg zich af waar het vertrouwen ontbrak, maar daar ging Spek niet goed op in. Ook Speks eigen politieke partij vond het jammer dat het zo is gelopen. De agendacommissie komt eind augustus bij elkaar. Dan zou het nieuwe voorbereidingskrediet in september 2024 voor besluitvorming in de raad komen. Voorlopig ligt de boel stil. Volgende week gaat de raad met zomerreces.

6 gedachten over “College komt met nieuw voorbereidingskrediet rond noord-zuid verbinding”

 1. Toch is het een bende in Sliedrecht. Wegen liggen om de haverklap open, trottoirs zijn al heel lang ontoegankelijk, overal zand en ongelijke tegels, overal grote containers op trottoirs, het snoeien loopt achter, het onkruid groeit als een malle enz.
  Een oudere mevrouw zei onlangs tegen me “wat gaat Sliedrecht toch achteruit met alles” Daar sluit ik me bij aan.
  Dan de huurwoningen, het warmtenet jaagt mensen op onkosten, de huizen worden niet in het voordeel gerenoveerd, het gaat in ruimte en comfort achteruit.
  Dan de mensen die te horen hebben gekregen dat hun huis, hun vertrouwde omgeving op de slooplijst staat. Sommige zijn over 15 jaar aan de beurt maar het is wel gezegd dat het slopen eraan komt.
  Nee het valt niet echt mee voor iedereen. Er is niet gekeken naar draagkracht van de mensen.
  Maar daar heeft niet iedereen last van. Plannen maken is niet erg maar wel de manier waarop.
  Er had ook naar leefbaarheid en het financiële plaatje gekeken moeten worden. Zoveel onrust had echt niet nodig geweest.
  De zorgen van mensen over de plannen zouden eens serieus genomen moeten worden waardoor er meer begrip komt voor elkaar.
  Ik kijk uit naar 18 maart 2026, nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.

 2. We hebben hier met een mooi plan te maken waarvan het jammer zou zijn wanneer dat zou stranden. Na heel veel jaren met vooral postzegelplannetjes, hier een stukje nieuwbouw, daar een stukje nieuwbouw, ligt er nu een plan voor een Brede Herstructurering Sliedrecht. Geen kortetermijnplannen maar een gezamenlijk plan van gemeente en Tablis Wonen waarvoor meer dan tien jaar nodig is om het uit te voeren. Ik heb daar veel waardering voor. Dat lang niet iedereen dat kan overzien is niet zo gek maar daarmee is het plan nog niet verkeerd. Ben ik op alle onderdelen even blij? Nee, maar dat zal altijd wel het geval zijn. Toch moeten we verder. En ja, sommige inwoners zullen teleurgesteld worden. Dat is helaas ook zo.
  Wat ook een rol speelt is dat we als gewone burgers vaak nauwelijks iets begrijpen van de procedures waarmee je bij zo’n plan te maken krijgt. Maar ook daarom is het plan nog niet verkeerd, ook al denken een aantal mensen van wel. Dat lees je in hun reacties. Sommigen herhalen dat steeds weer. Lijkt me niet nodig want de gemeente heeft vorig jaar een stap terug gedaan en er is een nieuwe start gemaakt. Daarin kon iedereen die maar wilde zijn zegje doen en daar is alle ruimte aan gegeven. De gesprekken met inwoners zijn in mei afgerond.
  Nog een paar opmerkingen bij dit nieuwsbericht:
  – ‘Zet liever een paar bloembakken en een paar bomen neer’. Leuk idee. Maar dat zijn peanuts vergeleken met wat er grootschalig moet gebeuren.
  – ‘Knap het zwembad op’. Hoewel het gebouw nog niet oud is, is de hele klimaatvoorziening niet meer van deze tijd. Nieuwbouw kan dan wel eens voordeliger zijn.
  – ‘Knap het Winklerplein op’. Ik heb het hier al eerder geschreven: Het Winklerplein is niet van de gemeente. Daar kan de gemeente dus niets aan doen.
  – ‘Het is een bende in Sliedrecht’. Tja, er moet nu eenmaal van alles gedaan worden om ons dorp ruimtelijk en technisch op orde te houden. Om dat nou een bende te noemen…
  Nu het gesprek met projectontwikkelaars vastgelopen is, hoop ik dat de herstructurering alsnog doorgang zal vinden. Veel waardering voor het werk van college, ambtenaren en gemeenteraad!

 3. sorry hoop las goed. de ontwikkelaars willen 25% bij dragen niet 50% oke.
  wat nu gebeurd is opnieuw verontrustheid onder de mensen de sport en natuur.
  ja blijven we tot 2016 moeten we weg nog meer loze beloften ?

 4. Ik ben het eens met onderstaande mensen.
  We zijn er gewoon klaar mee.

 5. Sluit mij aan bij Jeanette, blijf maar op vakantie. Sliedrecht is er klaar mee. Al die onrust en miljoenen verslindende projecten.
  Vul de bloembakken op de Kerkbuurt zet er boompjes neer, knap het Winklerplein nu op, renoveer het zwembad, sluit Chemours, meer voor de jeugd, meer boules banen, ook een overdekte. Meer vrijwilligers voor onderhoud en gezelligheid. Saamhorigheid met elkaar. We kunnen dat.

  Laat de grote bomen staan.

  Tennis, voetbal, zwembad blijven op de centrale groene plek.

  Parken blijven parken.

 6. Ik zou zeggen…..beste college, kom na de zomerreces alstublieft niet meer terug.
  Het is een bende in Sliedrecht en het wordt alleen maar meer een bende.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld