Collectieve zorgverzekering voor minima in regio Drechtsteden

DORDRECHT / SLIEDRECHT – De collectieve zorgverzekering voor minima (czm) in de Drechtsteden wordt de komende drie jaar aangeboden door zorgverzekeraar VGZ. Dat is ook goed nieuws voor mensen in Sliedrecht, die van een minimum inkomen moeten rond komen. 

Maandag 3 december 2018 hebben Cas Ceulen (rechts) van VGZ en namens de regio Drechtsteden wethouder Peter Heijkoop (CDA) hun handtekeningen gezet voor een samenwerkingsperiode van in ieder geval drie jaar. VGZ is vanaf 1 januari 2019 de enige partner van de Drechtsteden voor de czm. (Foto Sociale Dienst Drechtsteden)

De Drechtsteden bieden al jaren een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen en betalen mee in de premie, waardoor verzekerden – afhankelijk van het pakket dat ze kiezen – € 15 of € 30 per maand voordeel hebben op de zorgverzekering. Tot en met dit jaar was CZ ook aanbieder, maar de samenwerking tussen de Drechtsteden en CZ stopt per 1 januari 2019. Alle CZ verzekerden zijn hier persoonlijk over geïnformeerd door de Sociale Dienst Drechtsteden. Informatie over de pakketten die VGZ aanbiedt in de Drechtsteden staan online.

4 gedachten over “Collectieve zorgverzekering voor minima in regio Drechtsteden”

  1. @Jan en @Martin Als je geen zorg gebruikt lijkt het idd goedkoper. Maar met afgedekt eigen risico (€385) en extra dekking die ze bieden wordt het wel erg aantrekkelijk. Zekur kost dan opeens €130 per maand. En kan je wel overal terecht? Alleen digitale apotheek en beperkte ziekenhuizen bij Zekur en budgetpolissen?!

  2. Ik betaal vanaf 2019 bij Ander Zorg voor een Basisverzekering € 108,– bij collectieve zorgverzekering € 116,14… ik zie niet goed, dat deze verzekering goedkoper is?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld