‘Club van 100’ pijler internetomroep RTV Holland

SLIEDRECHT – De ‘Club van 100’ wordt één van de belangrijke pijlers voor RTV Holland. De studio van dé Nederlandse internetomroep is gevestigd in Sliedrecht. De komende weken gaat de omroep leden werven voor het jaar 2016. 

RTV Holland verwijst door naar de pagina op de website van RTV Holland voor alle informatie. Naast de ‘Club van 100’ is een andere bron van inkomsten voor de omroep radioreclame en dus werft RTV Holland ook reclamespots.

Naast de ‘Club van 100’, waar zowel ondernemers als particulieren lid van kunnen worden, biedt de omroep het uitzenden van reclamespots. 

Stevige basis
De ‘Club van 100’ is volgens Peter Donk, voorzitter en oprichter van de Stichting RTV Holland, één van de belangrijkse pijlers van de internetomroep. Dankzij hun steun kan de omroep in de lucht blijven. “Kosten van streaming, Buma, Sena en andere vaste kosten gaan door. We hebben berekend dat we een stevige basis bouwen met de ‘Club van 100’. We streven naar honderd leden, die ons met minimaal honderd euro per jaar willen steunen. Meer dan honderd leden is mooi. Deze zogeheten ‘vrienden van RTV Holland’ vormen het hart van de omroep.” 

App bouwer gezocht
De stichting RTV Holland is een commerciële omroep en dat betekent dat de omroep soms een tegenprestatie levert. Dat willen we bijvoorbeeld doen bij de app. “Die hadden we, maar is niet meer actief. We willen zo snel mogelijk weer een app en dat willen we voor elkaar krijgen met gesloten beurzen. Ik wil daarmee zeggen dat wij voor de app het één en ander aan tegenprestatie willen zetten als internetomroep. We komen graag in contact met app-bouwer, die ons wil helpen”, aldus Donk.

Project
Ervaren programmamakers maken bij RTV Holland in hun vrije tijd een radioprogramma. Onder de makers is een aantal professionals. De internetzender bestaat ruim een jaar en steeds meer mensen ontdekken de programma’s van de omroep, die zeven dagen in de week constant uitzendt vanuit het Baggerdorp. Donk is de motor achter de omroep en enthousiast. “Je merkt dat de omroep meer naamsbekendheid opbouwt, we hebben enthousiaste medewerkers en maken gezellige programma’s. Bovendien schuwen we niet om speciale projecten te doen. We hebben dit jaar bijvoorbeeld vijf dagen lang verstandelijk beperkten radioprogramma’s laten maken. Welke zender geeft hen die kans? Het was een prachtig project ondersteund door het DELA Goededoelenfonds en ASVZ De Merwebolder. Dat heeft onze medewerkers zo enthousiast gemaakt, dat we ook in 2016 zo’n project overwegen.”

De lokale nieuwswebsite Sliedrecht24 heeft een samenwerkingsverband met de stichting RTV Holland. Op deze website staat rechtsboven een luisterlink naar dé Nederlandse internetomroep. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld