Cliëntenraad Albert Schweitzer ziekenhuis trekt aan bel over afsluiting N3

DORDRECHT / SLIEDRECHT – De Cliëntenraad van het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft vrijdag 13 december 2019 Rijkswaterstaat en allen die verantwoordelijk zijn voor beleid en communicatie met betrekking tot de afsluiting N3 ter hoogte van de Wantijbrug in de periode januari-april 2020 een brief gestuurd. Als vertegenwoordiger en belangenbehartiger van alle patiënten van het Albert Schweitzer ziekenhuis maken zij zich daarover zorgen. De brief is ondertekend door voorzitter van de Cliënteraad en inwoner van Sliedrecht Gerard de Haan en secretaris Robert Kaijser.

Voorzitter Gerard de Haan van de Cliëntenraad van het Albert Schweitzer ziekenhuis ondersteunt de oproep van de Raad van Bestuur aan Rijkswaterstaat. 

De brief is persoonlijk gericht aan de heren Keunen en Stiefelhagen van Rijkswaterstaat en in c.c. gestuurd aan de Colleges van B & W van de gemeente Sliedrecht, Dordrecht, Papendrecht, Alblasserdam en Molenlanden en aan de regionale media.
 
Overmacht
De Cliëntenraad van het Albert Schweitzer ziekenhuis zegt kennis te hebben genomen van de naderende afsluiting van de N3 en de gevolgen die deze heeft voor de verkeersdoorstroming in en rond Dordrecht en daarmee de bereikbaarheid van het Gezondheidspark Dordrecht vanuit de richting snelweg A15 / Alblasserwaard. “Het is van groot belang dat het ziekenhuis, de Spoedeisende Hulp en de Regionale Huisartsenpost Drechtsteden met een minimum aan vertraging en hinder bereikbaar zijn voor iedereen die op deze belangrijke voorzieningen een beroep moet doen. Vanzelfsprekend begrijpen wij dat er sprake is van een zekere overmacht, gezien de toestand waarin de Wantijbrug verkeert, het seizoen van de werkzaamheden en de grote lokale verkeersstroom die de N3 dagelijks verwerkt”, staat in het schrijven.

Ongehinderd doorgang
Dit vraagt volgens De Haan en Kaijser van iedereen enige aanpassing, planning en coulance; ook van patiënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis. In de brief staat: “Met de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn wij echter van mening dat een ongehinderde voortgang van kritische processen in het ziekenhuis nu mede binnen de invloedssfeer ligt van Rijkswaterstaat en daarmee ook mede een verantwoordelijkheid is geworden van Rijkswaterstaat. Wij ondersteunen dan ook volmondig de oproep van de Raad van Bestuur aan Rijkswaterstaat om in elk geval de zorgverleners die met spoed oproepbaar zijn voor levensreddende handelingen in het ziekenhuis ongehinderd doorgang te verlenen over de Wantijbrug ten tijde van de werkzaamheden. Wij vertrouwen erop dat de afbakening van deze groep en het organiseren van een werkwijze spoedig op een redelijke en verantwoordelijke wijze samen met het ziekenhuis ter hand kunnen worden genomen.”

Maximale inspanning
Dat ambulances ongehinderd doorgang hebben, juichen De Haan en Kaijser namens de Cliëntenraad uiteraard toe. “Maar uit de erkenning van het belang van ambulanceverkeer zou onzes inziens automatisch de erkenning moeten volgen dat (onder anderen) dienstdoende chirurgen, leden van OK-teams, verloskundigen en andere cruciale zorgprofessionals dezelfde uitzonderingspositie verdienen, wanneer zij worden opgeroepen voor spoedeisende patiëntenzorg. Dit raakt aan een groot algemeen maatschappelijk belang. Wij vragen u met klem u er maximaal voor in te spannen dat één en ander mogelijk wordt gemaakt.” De Cliëntenraad verwacht een spoedige reactie van Rijkswaterstaat.

1 gedachte over “Cliëntenraad Albert Schweitzer ziekenhuis trekt aan bel over afsluiting N3”

  1. Misschien toch iets te vroeg het ‘oude’ ziekenhuis gesloten? Beetje nadenken helpt want deze problemen waren toch al lang bekend!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld