ChristenUnie in kader Europese verkiezingen aanwezig op weekmarkt

SLIEDRECHT – Leden van de lokale afdeling van de ChristenUnie zijn woensdag 5 juni 2024 van 10.30- 12.00 uur op de weekmarkt om met het publiek in gesprek vanwege de Europese verkiezingen donderdag. Daarbij ook Tweede Kamerlid Pieter Grinwis (ChristenUnie) aanwezig zijn. Hij is onder andere goed bekend met het PFAS-dossier, is door familie bekend met Sliedrecht en zet zich vanuit Den Haag actief in om de vervuiling door Chemours een halt toe te roepen.

De ChristenUnie wil met gesprekken en een flyeractie de kiezers informeren over het belang van de Europese verkiezingen. Op deze foto staat partijleider Mirjam Bikker, maar zij is er woensdagochtend niet bij. (Foto ChristenUnie)

De partijleden zullen rondom de markt aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en met inwoners in gesprek te gaan over de speerpunten die Anja Haga namens de ChristenUnie wil meenemen naar Europa.

Christelijke geluid
Daarbij valt te denken aan vrijheid, veiligheid en christelijke politiek. Maar ook de rol van Nederland in Europa en het terugdringen van gebruik van schadelijke grondstoffen, zoals PFAS. “De Europese Unie heeft een grote invloed op ons dagelijks leven en het is belangrijk dat we als ChristenUnie het christelijke geluid in Europa blijvend kunnen laten horen”, zegt partijleider Mirjam Bikker, “De opkomst voor deze verkiezingen is normaliter een stuk lager dan de Tweede Kamerverkiezingen, daarom telt dus iedere stem! We geven deze campagne extra aandacht aan het thema vrijheid. Die staat onder druk door de oorlog in Oekraïne, maar ook op gebied van vrijheid van geloof zowel in Europa als daarbuiten.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld