Chess Queens bij jubilerende schaakvereniging

SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht viert zaterdag 31 oktober 2015 groots en ludiek het 80-jarig jubileum. De jubilerende vereniging heeft namelijk de 5 Chess Queens van Nederland weten te strikken om de gehele dag aanwezig te zijn en de strijd aan te gaan met de leden van Sliedrecht, maar ook met oud-leden en genodigden. 

De Chess Queens zijn de sterkste Nederlandse schaaksters en vormen samen het Nederlandse Olympiadeteam, dat volgend jaar in Baku bij de eerste tien van de wereld willen gaan eindigen. Veelvoudig Nederlands kampioen Zhaoqin Peng, Anne Haast (2x Nederlands kampioen), Tea Lanchava, Bianca de Jong-Muhren en Lisa Schut (1x Nederlands kampioen)vormen de Chess Queens, die in Sliedrecht willen laten zien waarom ze het huidige Oranje vormen. (Foto Frans Peeters)

Om ongeveer 10.00 uur zullen de Sliedrechtse wethouders Hanny Visser-Schlieker en Len van Rekom het jubileumfeest op ludieke wijze openen. Daarna barst het schaakgeweld los in activiteitencentrum De Havik aan de Thorbekcelaan 110 en in de korfbalkantine.

Jeugd
Zo zullen de Chess Queens onder andere verschillende masterclasses verzorgen, gaan ze de strijd aan met oud-kampioenen van Sliedrecht in een kloksimultaan en zullen de Chess Queens ook hun krachten meten in een snelschaaktoernooi. Ook de jeugd krijgt de kans om tijdens een simultaan tegen een Chess Queen te laten zien hoe sterk ze al zijn.

Programma
De schaakactiviteiten beginnen om 10.30 uur en zijn onderverdeeld in drie blokken. Eindtijd van de activiteiten is 17.30 uur. Belangstellenden kunnen tijdens de schaakactiviteiten gratis een kijkje komen nemen in De Havik. En mocht er ergens een gaatje zijn dan kan eventueel ook deel worden genomen aan één van de activiteiten. Vooraf controleren of er nog een plaatsje is kan ook door organisator Marcel Klein te mailen: [email protected]. Het programma, waarbij aan elk onderdeel minstens 1 Chess Queen zal deelnemen ziet er als volgt uit:

Tijd Bovenzaal De Havik Benedenzaal De Havik Korfbal
10:30-12:30 Masterclass I Kloksimultaan oud-kampioenen Simultaan algemeen Snelschaaktoernooi algemeen
13:00-15:00 Masterclass II Kloksimultaan 55+ Simultaan algemeen Simultaan (2x)
15:30-17:30 Masterclass III

Kloksimultaan

algemeen

Simultaan algemeen Activiteit snelschaken

Tot ongeveer 17.30 uur zullen de schaakactiviteiten duren, waarna het jubileum wordt afgesloten met een oktoberfest voor de leden en hun aanhang.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld