Chemours dient aanvraag veranderingsvergunning in voor droogstap

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Chemiebedrijf Chemours aan de Baanhoekweg in Dordrecht wil een zogeheten droogstap uitvoeren, die voorheen gebeurde bij het bedrijf Custom Powders in Helmond. Dat bericht de provincie Zuid-Holland aan de gemeente Sliedrecht.

Chemiebedrijf Chemours in Dordrecht. Het bedrijf ligt aan de overzijde van de Merwede, pal tegenover de gemeente Sliedrecht. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Chemours heeft daarom bij DCMR Milieudienst Rijnmond een vergunningaanvraag ingediend om het proces van het drogen van een halffabrikaat Teflon product in eigen beheer op de locatie Dordrecht uit te voeren. “DCMR beoordeelt deze aanvraag conform de geldende wet- en regelgeving en advies vragen aan de betrokken gemeenten en andere wettelijke adviseurs”, schrijven de gedeputeerden Rik Janssen (SP) van Toezicht en Handhaving en Floor Vermeulen (VVD) van Vergunningverlening van de Provincie Zuid-Holland.

1 gedachte over “Chemours dient aanvraag veranderingsvergunning in voor droogstap”

  1. “DCMR beoordeeld deze aanvraag conform de geldende wet- en regelgeving……” Onze beoordeling gaat over “geen nieuwe activiteiten die uitstoot of afval vergroten” Met wet- en regelgeving hebben we slechte ervaringen. Steeds weer blijken daar mazen in de wet te zitten. De betrokken gemeenten gingen toch voor 0 uit de pijp?

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld