CDA uit zorgen bij behandeling economische agenda

SLIEDRECHT – “De Sliedrechtse economie kachelt rustig door. Toch ziet het CDA onze economische toekomst niet heel optimistisch tegemoet. Als voorbeelden noem ik een zo goed als leeg Merwedeplein; een schrikbarend slinkende weekmarkt; braakliggende stukken grond midden in een woonboulevard. Bovendien blijkt uit de cijfers in de agenda dat de leegstand toeneemt en het aantal banen juist terugloopt. Dat is niet best.” Burgerraadslid Frank Dunsbergen (CDA) sprak zich dinsdagavond 9 mei 2017 uit tijdens de oordeelsvormende raadsvergadering, toen de economische agenda aan de orde kwam.

Burgerraadslid Frank Dunsbergen in een oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad. (Archieffoto CDA Sliedrecht)

Volgend de economische agenda is Sliedrecht een goede middenmotor in de eerste divisie. Dunsbergen: “Het feit dat is gekozen voor een voetbal-metafoor is bijzonder. Een serieus onderwerp als de economische agenda moeten we niet provoceren met dergelijk taalgebruik. Het CDA heeft het stuk gewogen en te licht bevonden.”

Aanjaagteam
Het CDA keek naar de visie, of het concreet was en naar draagvlak. “Op alle drie de punten is dit stuk tekort geschoten. Om de vinger op de zere plek te leggen, wil ik dit uitleggen”, sprak Dunsbergen, die daarna  gedetailleerd de kijk van het CDA ventileerde, “Ons doel van een agenda is een soort plan van aanpak. De agenda die nu voor ons ligt, lijkt meer op een startnotitie. Ook lezen we veel weifelende teksten in de agenda. Voorbeelden zijn de teksten als ‘met een beetje geluk’, ‘de rol van de gemeente is relatief’ of ‘veel gaat buiten ons om’.” Het CDA vond het stuk onbevredigend en teleurstellend. De partij adviseerde eerst met de ondernemers om de tafel te gaan en naar samenwerking te zoeken. “Ga aan de slag met een aanjaagteam. Zo gebruiken we de kracht van lokaal”, aldus Dunsbergen.

2 gedachten over “CDA uit zorgen bij behandeling economische agenda”

  1. Gelukkig er zijn toch noch partijen in Sliedrecht die het wel begrijpen, maar CDA dank vooral VVD en SGP/ChristenUnie die hebben visie.
    Hopelijk komen jullie er volgend jaar bij (CDA)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld