CDA wijst college op misser bij Horecaplein

SLIEDRECHT – Het CDA Sliedrecht mag dan tevreden zijn met de opwaardering van het Merwedeplein en het Horecaplein aan de Kerkbuurt. “Tegelijkertijd moet ik helaas ook constateren dat niet alles goed gegaan is. Recent is de CDA-fractie aangeschreven door een verontruste inwoner die aangaf dat een gedeelte van het horecaplein (voor The Moonshine) niet toegankelijk is voor mensen met een beperking”, bericht fractievoorzitter Frank Dunsbergen (CDA) maandag 25 mei 2020. Hij stelt dinsdagavond 26 mei 2020 tijdens een oordeelsvormende videovergadering een aantal vragen.

Dit is een beeld van het Horecaplein, bij de Stationsweg / Kerkbuurt. Voor mensen in een rolstoel of scootmobiel of voor mensen met een kinderwagen is het lastig om een gedeelte van het plein te bereiken. (Foto CDA Sliedrecht)

Dunsbergen werd getipt, ging en kijkje nemen en schrok: “Iets dat eigenlijk niet meer past anno 2020. Bovendien is het extra wrang nu het CDA bij de behandeling van het voorstel op 29 oktober nadrukkelijk heeft opgeroepen om de toegankelijkheid van de pleinen in het oog te houden. De wethouder heeft hierop geantwoord dat dit uiteraard gebeurt.”

Vragen
Gezien de situatie heeft het CDA in het schrijven aan het college ook vragen gesteld. Namens zijn partij wil Dunsbergen onder meer weten of het college ermee bekend is dat het terras voor muziekcafé-uitgaansgelegenheid  The Moonshine niet toegankelijk is voor mensen met een beperking. “Is het college, met het CDA, van mening dat het niet meer in deze tijd past dat een openbaar terras niet toegankelijk is voor mensen met een beperking? Zeker met het oog op het VN-verdrag van rechten voor mensen met een beperking”, schrijft Dunsbergen. Ervan uitgaande dat het college bekend is met de Richtlijn Toegankelijkheid van het CROW vraagt het CDA: “Wat is de reden dat het college niet heeft gehandeld in lijn met deze richtlijn?” CDA Sliedrecht vraagt verder of het college bereid is om deze fout op korte termijn te herstellen. “Zodat nog voor de zomer ook het terras voor The Moonshine toegankelijk kan worden gemaakt voor mensen met een beperking?”, aldus Dunsbergen.

D66
Het is niet zo dat geen van de politieke partijen in de gemeenteraad op deze misser heeft gewezen. Fractievoorzitter René de Munk (D66 Sliedrecht) kaartte in september 2019 de kwestie aan en stelde mondelinge vragen. “Waarom er een ander plan in uitvoering werd genomen dan het plan dat aan de raad is gepresenteerd. Juist het ontbreken van de rolstoelbaan aan de noordzijde was daar de aanleiding voor. De CDA-wethouder gaf toen als antwoord dat de uitgangspunten van het plan dat aan de raad was gepresenteerd zouden worden gewaarborgd. Zie nu wat daar waar van is”, reageert De Munck.

13 gedachten over “CDA wijst college op misser bij Horecaplein”

  1. De lachende derde, de uitvoerder kan weer een een extra rekening indienen voor aanpassingen. Wie in het Sliedrechts bestuur wordt nu eens aangesproken voor de missers. Er zal toch nu eens na deze reeks van minachting over het klootjesvolk met hun opmerkingen een kop moeten rollen.

  2. Natuurlijk, helemaal eens dat de aannemer, wiens dagelijks werk het is, even meedenkt en contact opneemt. Dat lijkt de tijd….niet zelf denken, dat doet de baas. Dat zie je bij veel bedrijven.

    Maar CDA……alsjeblieft, kom niet aan met een verhaal om te laten zien dat je de termen helemaal beheerst met CROW en ….is het bekend en …..is de wethouder ook van mening…Dat is flauwekul. Pak je telefoon, bel even met de wethouder, die zegt oeps (of shit), neemt contact op met de aannemer en het is geregeld.

    Maar wachten op een ambtelijk antwoord op een ambtelijke vraag betekent dat over een paar maanden herstel zal plaatsvinden. Met die mooie volzinnen scoor je echt niet. Je staat eigenlijk een beetje voor paal met die vraagstelling.

  3. Vele jaren geleden op de Kerkbuurt, zat herenmode Alk Groenewold. Nu museum. Daar was een op/afrit van de dijk. Groenewold parkeerde daar op eigen grond. Precies voor de op/afrit werd een lantaarnpaal geplaatst. Dus die op/afrit afgesloten. Protesteren hielp niet, het stond zo op papier. Later, dus hogere kosten, lantaarnpaal weggehaald. Waarom zou een aannemer niet mee mogen DENKEN.? Hij ZIET toch als vakman, dat het niet logisch is.

  4. Beste Jan Prins,

    Ook de aannemer mag ook actief meedenken in een plan. Hier zit immers de kennis.

  5. In september 2019 heeft de fractie van D66 Sliedrecht aan het college mondelinge vragen gesteld waarom er een ander plan in uitvoering werd genomen, dan het plan dat aan de raad is gepresenteerd. Juist het ontbreken van de rolstoelbaan aan de noordzijde was daar de aanleiding voor. De CDA-wethouder gaf toen als antwoord dat de uitgangspunten van het plan dat aan de raad was gepresenteerd, zouden worden gewaarborgd. Zie nu wat daar waar van is.

  6. Beste mijnheer Landa, de aannemer werkt volgens een werktekening en mag hier niet van afwijken dus heeft hier niets mee te maken.

  7. Onvoorstelbaar dat een aannemer ook niet verder denkt… soms telt alleen de uiteindelijke factuur waarschijnlijk.. gemiste kans. Ga er wel van uit dat het alsnog aangepast gaat worden.

  8. Ze moeten maar ook eens een kijkje gaan nemen op het Merweplein, hoe lekker de afwateringsgootjes erbij liggen.
    Hoe vaak ik al met de wielen van de wandelwagen vast zit.

  9. Bij het lanceren van de tekening is er gereageerd in de werkgroep gastvrijheid en inrichting van de Kerkbuurt en zou er in tweede instantie wel op gelet worden. Dat dat nu niet is gebeurd, wijst op niet luisteren en meedenken en doorduwen met je eigen visie en dat siert deze mooie aanleg niet. Ik zou zeggen: opnieuw!

  10. Ik ben gehandicapt en afhankelijk van rolstoel of scootmobiel. Ik heb aan de voorman van het straatwerk gevraagd? Hoe kom ik boven of op het terras. Krijg je te horen; Een beetje klunen kan je toch wel !! Ik ben benieuwd hoeveel geld er in de gemeente Sliedrecht over de balk wordt gegooid. Er loop toch ook een gemeente toezichthouder aan straatwerk. Ik kan niet begrijpen dat een normaal denkend mens dit niet in de gaten heeft.

    Met andere woorden; De zoveelste Sliedrechtse blunder. Gelukkig kan de meevaller Eneco veel opvangen. Maar gaat wel hard zo.

  11. Degene die het elke keer heeft goedgekeurd salaris in laten leveren.
    Is het zo over.
    Of misschien moest het geld in het potje op.
    Of is het voor eigenbelang, zal niet de eerste keer zijn dat dit gebeurt.

  12. Ja Ja de zoveelste blunder van deze gemeente. Ik vraag mij wel eens af wie bedenkt dit en wie controleert dit. Ik zou graag met hem als techneut een rondje Sliedrecht willen doen. Ik zal dan een rol behang meenemen en een zwarte viltstift om allen grote en kleine blunders (lees niet doordachte oplossingen) op deze rol te schrijven. Hopelijk is het behang in de aanbieding heb waarschijnlijk nog een rol nodig.

  13. Dit is toch werkelijk niet te begrijpen. Elders wordt het asfalt er na 4 weken weer uitgehaald en hier moet ook de schop weer in de grond. Het hoeft geen vraag te zijn wie dit gaat betalen: wij de burger. We mogen toch verwachten dat netjes met het geld wordt omgegaan? Wil iemand hier eens verantwoording voor afleggen aub. Als ik thuis een dergelijk foutje maak, slaap ik een week op de bank.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld