CasaTrend draagt stokje over aan CasaExcellent

SLIEDRECHT – Woonwinkel CasaTrend in Sliedrecht sluit 1 maart 2017 haar deuren. Het stokje wordt overdragen aan CasaExcellent, dat half december 2016 opent aan de Blankenstraat 4 in het pand van Lief Liefstyle (die verhuist naar Gorinchem-red.) op bedrijventerrein Nijverwaard.

CasaTrend gaat sluiten en CasaExcellent zal haar deuren openen met een geheel nieuwe formule. CasaTrend zal tot medio maart 2017 geopend zijn voor de totale leegverkoop van de showroom. (Foto CasaTrend)

Tot die tijd is er nog volop voordeel te halen bij CasaTrend. Wegens het grote succes van de totale leegverkoop worden er nog regelmatig partijtjes aangevuld, omdat de leveranciers hun overschotten ook kwijt willen raken tegen lage prijzen. De kortingen in de showroom van CasaTrend lopen op tot wel 80 procent.

Showroom
CasaExcellent heeft geleerd van het succes van CasaTrend en zal dit dan ook op kleinere voet voortzetten. “De tijden zijn veranderd. Grote zelfstandige winkels zullen niet blijven bestaan, doordat er een te groot assortiment aanwezig moet zijn om de winkel gevuld te houden”, stelt Perry de Koning van de woonwinkel. “De afgelopen jaren hebben we kunnen zien wat er bij de grotere ketens en zelfstandige winkels mis is gegaan en daar hebben wij van geleerd. Hierdoor zal CasaExcellent kiezen voor een kleinere showroom met een kleiner assortiment.”

Minder meubels
Dat assortiment gaat bestaan uit banken, fauteuils, eetkamerstoelen, eettafels en boxsprings. “De reden hiervoor is heel simpel: tegenwoordig worden er minder meubels geplaatst in woningen”, zegt De Koning. “Zie bijvoorbeeld de trend van het ophangen van een tv. Hierdoor is een tv-meubel al overbodig. Ook zullen wij afscheid nemen van ons assortiment accessoires. Wij kunnen helaas niet opboksen tegen de lage prijzen die de grotere ketens aanbieden. Wij merken ook dat het uitgavepatroon steeds verandert en zeker het uitgavepatroon van de starters op de woningmarkt. Zij geven liever hun geld uit aan gadgets dan aan meubels. Uit onze verkoopoverzichten van de afgelopen tien jaar zien wij dan ook een duidelijke afname in de verkoopcijfers van de meubels. De omzetten worden nu alleen nog gehaald op bankstellen. Een klant kiest dus nog steeds voor zitcomfort.” Waar ook nog steeds geld uitgegeven wordt zijn eetkamertafels en eetkamerstoelen, vervolgt De Koning. “Dit komt omdat de eettafel tegenwoordig voor vele doeleinden wordt gebruikt: van knutselen tot huiswerk maken en van werken op de laptop/tablet tot het gezellig borrelen met familie of vrienden.

Meer boxsprings
Bij de verkoop van boxsprings zien wij ook nog steeds een stijging in de cijfers. Tegenwoordig kiest 90 procent van de mensen voor een boxspring in plaats van een ledikant of waterbed. Wij zullen dan ook met de boxsprings een nieuwe weg inslaan. De outlethal aan de Marisstraat 14 zal onder de naam goedkoopsteboxsprings.nl verder gaan. Deze zal wekelijks rechtstreeks vanuit de fabriek worden aangevuld met complete boxsprings, losse matrassen en alle toebehoren. Deze formule biedt alle boxsprings aan tegen lage outletprijzen voor een goede nachtrust.” Meer hierover is te vinden op www.goedkoopsteboxsprings.nl.

Beste leveranciers
CasaExcellent zal haar service hoog houden. “Om onze service te kunnen waarborgen, hebben wij ervoor gekozen om maar met vijf van onze 32 leveranciers verder te gaan. Deze vijf staan bij ons erg hoog aangeschreven qua communicatie, levering en kwaliteit, zodat wij ook de beste producten tegen de beste kwaliteit en service kunnen blijven aanbieden.”  

Afl. 8 Help Mijn Man Is Klusser! (Youtube video CasaTrend)

Afl. 7 Help Mijn Man Is Klusser! (Youtube video CasaTrend)

2 gedachten over “CasaTrend draagt stokje over aan CasaExcellent”

  1. In de Casatrend goede tijd hebben wij 4 eetkamerstoelen ROY gekocht. Er is er 1 die slecht was en is voor fifty fifity opnieuw gestoffeerd.
    Nu zouden wij de overige 3 ook willen stofferen maar weten niet waar dit gebeuren moet. Kunnen jullie ons helpen. Wellicht weet Perry de Koning meer.

    Afz. Aart v.d.Weijde Mob, 0647672993

Plaats een reactie

*=Verplicht veld