Buurttoezicht houdt actie

SLIEDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Buurttoezicht Sliedrecht-Oost, Sliedrecht-West en Hardinxveld-Giessendam organiseren vrijdagavond 30 oktober 2015 samen een actie in het kader van het ‘Donkere Dagen Offensief’.

Tijdens de donkere dagen wordt er meer ingebroken en zijn er vaker overvallen en straatroven. Politie en gemeenten nemen in deze tijd extra maatregelen om dit te voorkomen. (Foto Sliedrecht24)

Buurttoezicht Sliedrecht-Oost, Sliedrecht-West en Hardinxveld-Giessendam gaan die vrijdag naar zowel Sliedrecht als Hardinxveld-Giessendam. De toezichthouders gaan op pad om bijzonderheden te constateren, zoals verdachte situaties en overlast. Maar ook de gemeentelijke gebreken is een aandachtspunt, bijvoorbeeld losse stoeptegels of straatverlichting die niet brandt.

Tips
Veel mensen gaan ’s avonds weg zonder een lampje te laten branden, waardoor het voor inbrekers al snel duidelijk wordt dat er niemand thuis is. Ook kostbare spullen, die in het zicht liggen in auto’s, valt inbrekers op. Criminelen kunnen in zulke gevallen snel en makkelijk hun slag slaan. Buurttoezicht wil mensen hierop wijzen en tips geven om het risico op een inbraak te verkleinen. De actie is ook bedoeld om een betere samenwerking te bewerkstelligen tussen de verschillende buurttoezichtorganisaties. Volgens buurttoezicht kunnen toezichthouders van elkaar leren tijdens de actie.

Locaties
De avond begint om 20.00 uur op twee locaties; in Hardinxveld-Giessendam bij het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat 1 (achteringang) en in Sliedrecht bij het politiebureau aan de Rijnstraat 315. Vooraf is er een briefing. Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen meelopen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld