Burgerraadslid Ippel jr. nu raadslid van fractie SGP-ChristenUnie; afscheid Oostrom

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Het burgerraadslid Matthijs Ippel is dinsdagavond 6 februari 2024 Johan Oostrom opgevolgd bij de fractie SGP-ChristenUnie Sliedrecht. Ippel is de zoon van de huidige fractievoorzitter Kees Ippel (SGP-ChristenUnie). 

De installatie van Matthijs Ippel als raadslid. Hier legt hij de eed af. Sinds zijn veertiende volgde hij al het raadswerk. Hij studeert ruimtelijke ontwikkeling. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Matthijs Ippel is sinds 2022 burgerraadslid voor de SGP-ChristenUnie Sliedrecht. Daarvoor volgde hij de actief de gemeenteraad door het bijwonen van vergaderingen. Hij houdt zich bezig met onderwerpen binnen het fysieke domein. De fractie is blij dat Matthijs Ippel nu als raadslid hun gelederen gaat versterken. Hij werd ’trots’ toegesproken door zijn vader Kees Ippel. “We zullen het aan de keukentafel niet alleen over politiek hebben”, aldus Ippel sr. De burgemeester stelde voor om voortaan de twee heren in de raad bij uitzondering bij hun voornamen te noemen.

Verstandig
Kort daarvoor werd afscheid genomen van Johan Oostrom (SGP-ChristenUnie), die ooit Hugo van Meeuwen in de raad opvolgde. Hij besloot te stoppen met het raadslidmaatschap om onder meer tijd te hebben voor zijn gezin. Burgemeester Jan de Vries: (CDA): “Het is een verstandig en doordachtszaam besluit. We gaan je missen als raadslid en vooral als mens. Je zette je in voor Sliedrecht met passie en betrokkenheid.” Van de burgemeester kreeg hij bloemen en twee boeken. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Lachmomenten
Mooie woorden waren er ook van fractievoorzitter Kees Ippel: “Waar jij was, daar was humor. Er ging nooit een fractievergadering voorbij of we hadden wel wat lachmomenten. Je bent ook buddy geweest voor de kinderraad en voorzitter bij raadsvergaderingen. We hebben begrip voor je besluit en we gunnen je rust. Johan, dankjewel voor alles wat je gedaan hebt.”

Mooie woorden
Fractievoorzitter Frank Dunsbergen (CDA) sprak Oostrom toe. “Jou kenmerkt de liefde voor Sliedrecht. Je manier van verbinden en de samenwerking passen jou. Alle goeds”, aldus Dunsbergen. Fractievoorzitter Mark Verheul (PRO Sliedrecht) noemde hem een ‘bruggenbouwer’ en ‘verbinder’. “Je hebt ons altijd het gevoel gegeven voor onze normen en waarden. Het was vaak zonder vooroordeel. Je staan bekend als ‘de nieuwe Rien Visser’ binnen ons fractie. Wij vinden het jammer van jou als raadslid en voorzitter. Wat hebben wij enorm genoten. We wensen je veel geluk!” Fractievoorzitter Ben van der Plas (PvdA) vertelde Oostrom te hebben leren kennen als een fijne collega. Van der Plas refereerde aan de samenwerking bij het opstellen van een amendement. Fractievoorzitter Sjors van Wijngaarden (VVD) beloofde Oostrom nog een cadeautje en bedankte voor de samenwerking. Fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) noemde ook de samenwerking.

Tekst gaat verder onder foto.

Niet makkelijk
Duidelijk werd na deze woorden dat er een geliefd raadslid vertrekt. Oostrom bedankte voor de warme woorden. “Dat raakt me toch wel. Het is mooi om te horen en het raakt me diep. De keuze was niet makkelijk, maar ik moest die maken. Dit is het goede moment om afscheid te nemen. Het heeft wat tijd gekost, maar ik denk dat het goed is”, aldus Oostrom, die bedankte voor de samenwerking, “Het gaat er soms best stevig aan toe in de raad. Maar ik weet ook, als ik jullie persoonlijk spreek, dat er ook verbinding is.” 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld