Burgemeester legt De Jongh bij schoolgebouw gebiedsverbod op

SLIEDRECHT – Hans de Jongh stelt zich al maanden de vraag ‘Is er misbruik in de kerk?’ Hij zegt signalen te hebben bij Jong en Vrij, die op zondag een dienst houdt in het Griendencollege. Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) heeft vrijdag 14 september 2018 volgens De Jongh een brief laten bezorgen met een gebiedsverbod. Keren daarvoor kwam de politie langs bij het schoolgebouw als hij protesteerde, maar mocht De Jongh blijven staan voor de ingang van het Griendencollege.

Deze foto werd gemaakt op zondag 18 maart 2018. Hans de Jong protesteert vragend ‘Is er misbruik in de kerk?’ (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Van Hemmen schrijft volgens De Jongh in de brief: “”Ik wil benadrukken dat het gebiedsverbod geen straf is. Het is een preventieve maatregel, het gaat er niet om u te bestraffen voor wat u in het verleden deed, maar om te voorkomen dat overlast in de toekomst zich voordoet.” 

Toch protesteren
De Jongh zegt zich daaraan te houden, maar gaat zondagmorgen 16 september 2018 toch protesteren “Ik ga buiten die ring staan. Ik ga niet in op de leugens en verdraaiingen. Ik weet dat er van binnenuit bij Jong en Vrij ook verzet is. De burgemeester drukt z’n snor en doet een nieuw gesprek af met een ‘wissewasje’ “, zegt Hans de Jongh zondagmorgen tegen Sliedrecht24. De gemeente Sliedrecht is zondag om een reactie gevraagd.

Tweede actievoerder
Zondagmorgen is er dus toch geprotesteerd. De Jongh stond net buiten gebiedsverbod op de weg waar de auto’s richting het Griendencollege kwamen. “Eigenlijk een hele mooie plaats. Laurens Molenaar, een tweede actievoerder, is voor deur gaan staan, waar ik een verbod had gekregen van de burgemeester.”

2 gedachten over “Burgemeester legt De Jongh bij schoolgebouw gebiedsverbod op”

  1. Dat is niet alleen van toepassing op misschien deze mijnheer maar zeker voor DE politici in Den Haag. Daar wordt toch ook geen “stop” voor opgeroepen? Wat mij betreft….. “Du moment “

  2. Deze man is volledig in de war. Dit is algemeen bekend. Snap niet dat daar niets over vermeld staat. Geef hem vooral geen aandacht.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld