Burgemeester huldigt teams van Sliedrecht Sport

SLIEDRECHT – Burgemeester Jan de Vries (CDA) heeft woensdag 3 juli 2024 aan het eind van de middag verschillende teams van volleybalvereniging Sliedrecht Sport in het zonnetje gezet. Alle teams waren dit seizoen de beste van Nederland, Nederlands Kampioen.

Het ging om de teams JC1, JA+ en H2. Uiteraard gingen de winnende spelers met de burgemeester en de wethouder op de foto. (Foto Richard van Hoek Fotografie / Sliedrecht24)

Afgelopen seizoen mochten weer vele teams van Sliedrecht Sport zich kampioen noemen. Zowel in de competities als regiobeker viel er menig succes te vieren. Dat er ook teams op nationaal niveau het allerhoogste bereikten, is echter een extra bijzondere prestatie. Dat vindt de gemeente Sliedrecht ook. De Vries was samen met wethouder Roelant Bijderwieden (VVD) van Sport. De samenkomst was in sporthal De Basis en in sportcafé ’t Bankie aan Benedenveer. 

Bloemen en bon
Volgens de burgemeester is Sliedrecht ‘apetrots’ op deze nationale kampioenen en zijn zij een mooi voorbeeld van jeugd en volwassenen die lekker actie en sportief in beweging zijn. Hij verraste hen daarom met een mooie bos bloemen en een bon voor een cadeautje naar keuze.

NOJK
Jongens A+ was de eerste nationaal kampioen van dit seizoen. Eind maart 2024 wonnen zij de finale om de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen van het sterke Twente ’05. Het team bestaat uit Sem Clement, Luuk de Groot, Thijmen Oomes, Nick van der Leeden, Timon Zoutendijk, Jochem Barthel, Jilles Amersfoort, Harm Korevaar, Cas Westgeest, Youri Ebbelaar, Steven de Jong, Aron Huijser en coaches Frank Vlot en Egbert op ‘t Hof.

Topdivisie B
In april 2024 was het de beurt aan Heren 2. Nadat zij al kampioen waren geworden van de Topdivisie B, mochten zij om het Amateurkampioenschap van Nederland spelen tegen de kampioen van de Topdivisie A: Sudosa-Desto. Het werd een klinkende 3-0 overwinning voor Aron Huijser, Jochem Barthel, Sem Clement, Hidde van der Leer, Jelle van Rekom, Mats Kruiswijk, Ian de Bus, Kees de Hoogh, Albert Stek, Gerard Baan, Joel Blokland, Wessel Anker, Luuk van der Leeden en de technische staf, bestaande uit Egbert op ’t Hof, Gert-Jan Toonen, Frank vlot en Eric van Heteren.

NGJK
Tenslotte won het hybride Jongens C1 een nationale prijs. Eind mei 2026 waren Thijs den Boer, Olivier Ligthart, Fenna van der Valk, Tirsa van der Valk, Doortje Kros, Kwintijn Ligthart, Thijs de Waard, Mats den Hartog, Linne Pol, Jens Scheurwater en trainers/coaches Bas de Groot en Martijn van der Valk de overwinnaars op de Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen in Koog aan de Zaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld