A.A. de Haan Stichting geeft ruim halve ton aan Bibliotheek AanZet

DORDRECHT / SLIEDRECHT – De A.A. de Haan Stichting geeft financiële steun aan maatschappelijke activiteiten in de Alblasserwaard. Zij heeft besloten om €57.500,- te schenken aan Bibliotheek Aanzet. Een deel van het bedrag gaat naar de vestiging aan Scheldelaan 1.

De uitreiking van de cheque. (Foto A.A. de Haan Stichting)

De ambitie van Bibliotheek AanZet is om ervoor te zorgen dat iedereen een leven lang taal- en digivaardig is. De bibliotheek is een laagdrempelige en toegankelijke plek waar iedereen welkom is. De A.A. de Haan Stichting erkent de maatschappelijke doelstellingen van Bibliotheek AanZet. Ook is de stichting overtuigd van de noodzaak om investeringen te doen voor diverse doelgroepen die de bibliotheek wil bereiken en behouden.

De eerste contacten
De A.A. de Haan Stichting, in de persoon van Lisette Oudenaarden, benaderde de bibliotheek. Daar zijn ze blij met de toenadering tussen beide organisaties. Rayonmanager Marlies de Haan vertelt bevlogen: “Lisette zag de behoefte aan een impuls voor onze taal- en digivaardige activiteiten. In een fijn gesprek hebben wij elkaar als personen én als organisaties gezocht en gevonden. Dat werd alleen maar bevestigd toen wij vervolgens ook in gesprek zijn gegaan met stichtingsvoorzitter Kees de Bruin.” Bas Hüsstege (manager Markt & Innovatie) van Bibliotheek AanZet vult aan: “Met een heldere presentatie en een goed verhaal konden wij laten zien waar wij voor staan. Wij willen ontwikkeling en ontmoeting op een fijne plek toegankelijk maken én houden voor alle lagen in onze hechte, lokale gemeenschap.”

Fijne plek
Of mensen nu willen lezen, leren of ontmoeten of op zoek zijn naar inspiratie of antwoorden; in de bieb is iedereen welkom. Mensen kunnen zich daar ontwikkelen, zodat iedereen kan meedoen in onze snel veranderende samenleving. Marlies de Haan: “Dat doen we door middel van de collectie (ook online), activiteiten en een fantastisch, talentvol team van medewerkers en vrijwilligers. Dat alles op een fijne plek om trots op te zijn.”

Inzet en motivatie
Het bestuur licht toe: “Voor de A.A. de Haan Stichting zijn een eigen inzet en motivatie van betrokkenen noodzakelijk en dat is goed tot uiting gekomen in hun motivatie. Bibliotheek AanZet is bovendien gevestigd en werkzaam in een flink aantal gemeenten in de Alblasserwaard, het gebied dat centraal staat bij de stichting. Tevens is een groot aantal vrijwilligers betrokken bij diverse activiteiten.”

Verdeling
Dit heeft ertoe geleid dat de A.A. de Haan Stichting heeft besloten om €57.500,- te schenken aan Bibliotheek Aanzet. Het bedrag mag als volgt worden gebruikt:
– €17.500,- voor de investering van digiborden voor basisvaardigheden
– €15.000,- voor presentatie en collectie van meertalige kinderboeken
– €25.000,- voor de investering van een nieuwe 13+-zone in Sliedrecht

Najaar 2024
Ieder jaar verstrekt de A.A. de Haan Stichting diverse gelden aan projecten, stichtingen, goede doelen of activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, sport, recreatie, gezondheid, zorg, natuur, milieu, onderwijs en educatie. De aanvraag van AanZet past in dat oogpunt precies bij de kernwaarden van de stichting van grondlegger A.A. de Haan. In het najaar van 2024 volgt een nieuwe verdelingsronde.

2 gedachten over “A.A. de Haan Stichting geeft ruim halve ton aan Bibliotheek AanZet”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld