Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Burgemeester doet oproep aan jongeren

SLIEDRECHT – Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) heeft vrijdag 8 april 2016 via Facebook jongeren opgeroepen om zich niet langer op te houden op de trap tussen de Hema en de Jumbo aan de Kerkbuurt. Ook sprak hij hun ouders aan.

De burgemeester geeft niet aan welke incidenten er zijn geweest. (Facebook Bram van Hemmen)

Verschillende inwoners reageren. “Normen en waarden krijg je van thuis mee, dus als je ergens wil chillen moet het kunnen. Maar rommel op straat hoeft niet.” Een ander zegt: “Welke normen en waarden? Als zelfs ouderen je een grote bek geven en je bedreigen als je er wat van zegt dat ze op de stoep fietsen, houdt het snel op, hè? Een boze ouder reageert naar de burgemeester: “Ik hoef niet bijgespijkerd te worden hoor en ik denk zoveel ouders niet hier in Sliedrecht. Ben jij altijd zo braaf geweest?” Van Hemmen kreeg op zijn Facebookpagina tientallen reacties. 

Mijn jeugd
Het gedeelte met de trappen is openbare ruimte en het is niet verboden om daar te staan. Van Hemmen schrijft daarover: “
Er zijn grenzen en die zijn wat mij betreft flexibel, maar soms wordt het te gek. Dat is nu het geval. Het normale gesprek dat heeft plaatsgevonden, heeft niet gewenste resultaat. Dat er niets is voor de jeugd hoor ik vaker en ben ik het niet mee eens. Ons college investeert veel in jeugd, en dat gaat echt veel verder dan Elektra. Ik heb in de gouden tijden in Rotterdam jeugd in portefeuille gehad. Er werd veel geïnvesteerd en wat bleek, groot deel van de jeugd maakte altijd andere keuzes. Dat hoort bij jong zijn, denk ik dan maar. Die vraag over mijn jeugd: Ik sleutelde aan computers en behoorde tot de eerste game-generatie. Tegelijk veel met pijl en buis door open ramen geschoten Er zijn altijd mensen die mopperen over jeugd en soms is dat terecht, vaak niet. Elkaar een beetje ruimte gunnen, maakt Sliedrecht stuk leuker.”

3 gedachten over “Burgemeester doet oproep aan jongeren”

  1. Van Hemmen moet zijn woorden omzetten in daden. De burgemeester had met twee politieagenten naar dit groepje moeten gaan. Met hen het gesprek moeten aangaan en hen met een waarschuwing moeten wegsturen. Maar nee van Hemmen kiest er weer voor om zich op social media te manifesteren. Leer een keer prioriteiten te stellen. Jongeren lachen hierom, jongeren hebben pas respect voor u, als u ze face to face aanspreekt op hun gedrag.

  2. Hangen op straat is van alle tijden, maar als je hinder veroorzaakt kun je hier een boete voor krijgen. Dit kun je zo terugvinden op de site van de politie, even copy paste: “‘Hinderlijk aanwezig zijn’. Bijvoorbeeld vlak voor een in- of uitgang van een supermarkt staan, waardoor de bezoekers dit als vervelend en hinderlijk ervaren”. Wat ik heb begrepen kun je daar 90 euro voor aftikken….
    Ouders die nu meteen afgeven op de burgemeester: het gros van de mensen die zegt dat dit “moet kunnen” reageert anders wanneer het pal voor hun eigen deur gebeurt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld