Burgemeester De Vries roept inwoners op zich te laten vaccineren tegen corona

SLIEDRECHT – Burgemeester Jan de Vries (CDA) doet een oproep aan de inwoners van Sliedrecht. Hij vraagt hen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. “We zien dat in Sliedrecht veel mensen geen vaccinatie hebben, of maar één. Daardoor is de kans op besmettingen in Sliedrecht relatief groot. En de kans om zelf ziek te worden. Maar ook dat je het virus doorgeeft. Onderschat dat niet”, zegt De Vries woensdag 25 augustus 2021. 

Veel mensen, ook jonge mensen, worden erg ziek en hebben lang last van gezondheidsschade. Het kan wel maanden duren voordat ze herstellen. De Vries: “De ziekenhuisbezetting is in onze regio al hoog. Met als gevolg dat andere operaties moeten worden uitgesteld.” (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Wanneer volgens De Vries te weinig Sliedrechters zich vaccineren, neemt dit probleem in de komende tijd toe. “En bestaat ook de kans dat verdere versoepelingen in gevaar komen. Voor jongeren die graag weer naar school gaan of gaan studeren is het van groot belang dat zij zich laten vaccineren. We moeten voorkomen dat later alsnog de scholen weer gesloten moeten worden of dat klassen in quarantaine moeten. Vaccineer je daarom. Ter bescherming van jezelf en van de ander”, aldus De Vries, die een dringende beroep doet op de verantwoordelijkheid en solidariteit. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld