Japans restaurant Oishi Fusion

Brandweer Sliedrecht helpt bij zeer grote brand Bas van Zessen

BRANDWIJK / SLIEDRECHT – Aan de Kerkweg in Brandwijk is vrijdagavond 26 juli 2019 een zeer grote brand uitgebroken bij kledingverkoopmagazijn/winkel Bas van Zessen. De brand was zo groot, dat uit de hele regio brandweerposten hulp verleenden. Ook brandweer Sliedrecht was aanwezig met tenminste één tankautospuit en een regionaal grootwatertransport, die in de kazerne in Sliedrecht staat. 

Brand bij kledingmagazijn Bas van Zessen. De omgeving is afgezet. Verschillende brandweerposten bestrijden de vlammenzee. (Foto Ruben van der Sterren / Sliedrecht24)

De politie had veel werk aan ramptoeristen, die dicht bij de vuurhaard wilden kijken. Ze werden tegengehouden. De brandweer moest het pand benaderen via smalle polderwegen. Dat viel bepaald niet mee. Ook moest op een gegeven moment een groep kijkers weg van de politie, omdat ze in de rook stonden.

Tekst gaat verder onder tweet.

Het blussen neemt nog uren in beslag. Er is veel rookontwikkeling. Ook is de brandweer druk met het nathouden van een huis naast het magazijn, dat deels uit een houten opbouw bestaat, om te voorkomen dat de brand overslaat naar deze woning. Het bedrijfspand moet als verloren worden beschouwd. Terwijl de brandweer bezig was met nablussen, werd al een crowdfunding gestart. Hoe de brand is ontstaan, wat zaterdag nog niet bekend. Er wordt onderzoek gedaan.

8 gedachten over “Brandweer Sliedrecht helpt bij zeer grote brand Bas van Zessen”

  1. Wij hebben zelf een hele grote brand gehad. En beseffen des te meer wat deze mensen nu moeten doormaken. En dan de ellende die ze nog te verwerken krijgen.

    Heel veel sterkte. Heb en Annie Wink.

  2. Heel erg om dit te zien! Wordt er gewoon emotioneel van! Vroeger als klein kind altijd gespeeld buiten op de wagentjes als papa en mama aan het shoppen waren. Dit gun je niemand! Heel veel sterkte aan de eigenaar en het personeel!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld