Brandweer houdt eindoefening met nieuw groot water transport systeem

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Brandweer Sliedrecht oefende zaterdagmorgen 21 januari 2023 (en ook volgende week zaterdag) in de omgeving Trapezium-Kubus-Sportlaan, op bedrijventerrein Noord-Oost Kwadrant, met het nieuwe groot water transport systeem, waarover de brandweerpost (bedoeld voor inzet in de hele regio Zuid-Holland Zuid bij calamiteiten overigens – red.) sinds november 2022 over beschikt.

Hier krijgen de brandweerlieden zaterdagochtend instructies. De eindoefening stond op het programma. Al sinds november 2022 wordt geoefend om vakbekwaam te worden met dit nieuwe systeem. Nu dus zaterdagmorgen op het bedrijventerrein. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het groot water transport systeem staat opgesteld in de kazerne van de brandweerpost aan de Middeldiepstraat. Met dit systeem kan over een afstand van zo’n anderhalve kilometer een grote hoeveelheid water worden verplaatst bij grote branden. Zaterdagmorgen werd – met medeweten van het bedrijfsleven in de buurt, want die waren vooraf geïnformeerd – het groot water transport systeem (slang van 200 mm dik) over een lengte van 1, 3 kilometer uitgereden.

Brandweertaak
Bedrijven beleven bereikbaar. Alleen een aantal parkeerplaatsen was korte tijd niet te gebruiken, vanwege de slag die onder druk kwam te staan. Een passeermogelijkheid was aangebracht met een zogeheten slangenbrug. Zodra de druk eraf was, werd het systeem weer opgeruimd. Het doel van de oefening was om zo goed mogelijk getraind en voorbereid te zijn op de brandweertaak”, licht Marcel van Wijgerden, van de post Sliedrecht en medewerker Risicobeheersing bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, toe.

1 gedachte over “Brandweer houdt eindoefening met nieuw groot water transport systeem”

  1. Toppie Sliedrechtse brandweervrijwilligers om op zaterdag te trainen voor onze veiligheid.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld